Βραζιλία: Πολεμικές ιαχές από τους οπαδούς του Μπολσονάρο – Έφοδοι και συλλήψεις από την αστυνομία

Βραζιλία: Πολεμικές ιαχές από τους οπαδούς του Μπολσονάρο – Έφοδοι και συλλήψεις από την αστυνομία

Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στους εγγεγραμμένους κατόχους όπλων να φέρουν πυροβόλα στην ομοσπονδιακή περιφέρεια μέχρι ο Λούλα να αναλάβει τα καθήκοντά του

Η βραζιλιάνικη αστυνομία ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε εφόδους σε όλη τη χώρα και συνέλαβε τουλάχιστον δύο άτομα σήμερα στο πλαίσιο ερευνών για μια φερόμενη απόπειρα πραξικοπήματος κατά τη διάρκεια ταραχών από υποστηρικτές του ακροδεξιού απερχόμενου προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο που ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές.

Μικρή αλλά αφοσιωμένη μειοψηφία

Οι αρχές καταπολεμούν μια μικρή αλλά αφοσιωμένη μειοψηφία υποστηρικτών του Μπολσονάρο που αρνούνται να αναγνωρίσουν την εκλογική νίκη του αριστερού Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξέδωσε 32 εντάλματα έρευνας και κατάσχεσης σε οκτώ Πολιτείες με εντολή του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Πηγή της ομοσπονδιακής αστυνομίας τόνισε ότι δύο άτομα συνελήφθησαν, ένα στην Μπραζίλια και ένα άλλο στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

«Τα εγκλήματα που ερευνώνται είναι εκείνα της πρόκλησης φθοράς, του εμπρησμού, της εγκληματικής οργάνωσης, της βίαιης κατάργησης του κράτους δικαίου και του πραξικοπήματος, των οποίων οι μέγιστες σωρευτικές ποινές ανέρχονται σε 34 χρόνια κάθειρξη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή αστυνομία.

Οι εντάσεις παραμένουν υψηλές στη χώρα μετά τις πιο τεταμένες εκλογές των τελευταίων αρκετών χρόνων. Στις 24 Δεκεμβρίου, η αστυνομία στη Μπραζίλια ανακοίνωσε ότι απέτρεψε σχέδιο βομβιστικής επίθεσης. Ένας υποστηρικτής του Μπολσονάρου, με δεσμούς με μια ομάδα αρνητών του εκλογικού αποτελέσματος, που είχαν κατασκηνώσει έξω από το αρχηγείο του στρατού, ομολόγησε ότι κατασκεύασε τον μηχανισμό για να προκαλέσει την επέμβαση του στρατού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ