Πούτιν: Προετοιμάζει τους Ρώσους για μακρά μάχη – Η επίθεση της Ουκρανίας μέσα στον χειμώνα μπορεί να κρίνει τον πόλεμο

Πούτιν: Προετοιμάζει τους Ρώσους για μακρά μάχη – Η επίθεση της Ουκρανίας μέσα στον χειμώνα μπορεί να κρίνει τον πόλεμο

Για την αλλαγή γραμμής του Βλαντίμιρ Πούτιν γράφουν οι New York Times, ενώ το Time εξετάζει ποιο μπορεί να είναι το κρίσιμο σημείο για την έκβαση του πολέμου.

Για την εγκατάλειψη της γραμμής από μεριάς Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η ζωή στη Ρωσία συνεχίζεται κανονικά παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία, γράφουν οι New York Times.

Σύμφωνα με τη γνωστή αμερικανική εφημερίδα, σημαντικό ρόλο για την αλλαγή γραμμής από το Κρεμλίνο έχουν παίξει τα πρόσφατα πολύνεκρα ουκρανικά χτυπήματα. Η «σφαγή στη Μακιίβκα», όπως έχει αρχίσει να περιγράφεται από τις πρώτες ώρες, το χτύπημα στους επίστρατους στην Περιφέρεια του Ντονέτσκ, ήταν ένα από αυτά, ενώ τις τελευταίες ώρες περισσότερες λεπτομέρειες γίνονται γνωστές για την ουκρανική επίθεση στην πόλη Τοκμάκ στη Ζαπορίζια.

Σε πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Ρώσος πρόεδρος φαίνεται να συνομιλεί με στρατιώτες, προτρέποντάς τους: «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τίποτα. Πρέπει μόνο να πολεμήσουμε, μόνο να συνεχίσουμε».

Στη συνέχεια, ο Πούτιν λέει: «Φυσικά, υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν». 

Καθώς ο χειμώνας μπαίνει και η επέτειος του ενός έτους από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία πλησιάζει τον επόμενο μήνα, ο Πούτιν έχει εγκαταλείψει τις προηγούμενες προσπάθειές του να προστατεύσει το κοινό από τον πόνο του πολέμου και προσπαθεί τώρα να προετοιμάσει τους Ρώσους και τον στρατό του για μια μακρά μάχη, γράφουν χαρακτηριστικά οι NYT.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ