Φαρμακονήσι: Καρέ καρέ η προκλητική κίνηση των Τούρκων να εμβολίσουν το σκάφος του Λιμενικού

Φαρμακονήσι: Καρέ καρέ η προκλητική κίνηση των Τούρκων να εμβολίσουν το σκάφος του Λιμενικού

Στην περιοχή του Φαρμακονησίου σημειώθηκε το νέο περιστατικό έντασης στο Αιγαίο.

Στο κόκκινο έφτασε η ένταση στο Αιγαίο μετά την παρενόχληση που δέχθηκε το πρωί της Πέμπτης σκάφος του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό.

Το ελληνικό σκάφος έσπευσε νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου προκειμένου να αναγνωρίσει τρία τουρκικά αλιευτικά που ψάρευαν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Στο σημείο έφτασε τουρκική ακταιωρός που άρχισε να εκτελεί επικίνδυνους ελιγμούς με στόχο τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους.’

«Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια», αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού.

Οι τουρκικές προκλήσεις όμως συνεχίστηκαν και στον αέρα μετά τις 95 παραβιάσεις και 6 σκληρές αερομαχίες και 4 υπερπτήσεις σε Οινούσσες και Παναγιά και την χθεσινοβραδινή υπέρπτηση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Κανδελιούσα, οι Τούρκοι επανήλθαν και σήμερα στέλνοντας μαχητικά F-16 και μη επανδρωμένο να πετάξουν και πάλι πάνω από τις δύο νησίδες ανατολικά της Χίου.

Νέο μήνυμα των ΗΠΑ για αποκλιμάκωση

Η Ουάσιγκτον μπροστά στην κλιμακούμενη προκλητικότητα της Άγκυρας έστειλε το δικό της μήνυμα: «Προτρέπουμε όλους τους συμμάχους μας να αποφύγουν τις απειλές και την προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσουν την ένταση και δεν θα βοηθήσουν κανέναν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ