«Cold River»: Ρωσική ομάδα χάκερς επιτέθηκε σε πυρηνικά εργαστήρια των ΗΠΑ

«Cold River»: Ρωσική ομάδα χάκερς επιτέθηκε σε πυρηνικά εργαστήρια των ΗΠΑ

Ποια ήταν τα εργαστήρια που βρέθηκαν στο στόχαστρο του «Cold River».

Τρία πυρηνικά ερευνητικά εργαστήρια των ΗΠΑ έβαλε στο στόχαστρό της η ομάδα χάκερς από τη Ρωσία που είναι γνωστή ως «Cold River» («Κρύο Ποτάμι»), όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδουν διεθνή Μέσα, όπως ο Guardian.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανάμεσα στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριζε ότι η Ρωσία ήταν πρόθυμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να υπερασπιστεί τα εδάφη της, το «Cold River» έβαλε στόχο τα εξής πυρηνικά εργαστήρια:

  • Brookhaven (BNL)
  • Argonne (ANL)
  • Lawrence Livermore National Laboratories (LLNL)

Σύμφωνα με διαδικτυακά αρχεία, οι χάκερς δημιούργησαν ψεύτικες σελίδες σύνδεσης για κάθε ίδρυμα και έστελναν email σε πυρηνικούς επιστήμονες με σκοπό να τους αναγκάσουν να αποκαλύψουν τους κωδικούς τους.

Το Reuters δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τον λόγο για τον οποίο στοχοποιήθηκαν τα εργαστήρια ή αν οποιαδήποτε απόπειρα εισβολής ήταν επιτυχής.

Πώς δρα το ««Cold River»

Το «Cold River» έχει κλιμακώσει την εκστρατεία χακαρίσματος εναντίον των συμμάχων του Κιέβου μετά την εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με ερευνητές κυβερνοασφάλειας και δυτικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η ξαφνική κυβερνοεπίθεση κατά των αμερικανικών εργαστηρίων σημειώθηκε καθώς εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ εισήλθαν στο ελεγχόμενο από τη Ρωσία ουκρανικό έδαφος για να επιθεωρήσουν το μεγαλύτερο εργοστάσιο ατομικής ενέργειας της Ευρώπης στη Ζαπορίζια και να εκτιμήσουν τον κίνδυνο πυρηνικού ατυχήματος, το οποίο φοβούνταν και οι δύο πλευρές (Μόσχα και Κίεβο), εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών σε κοντινή απόσταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ