Ουκρανία: Η Τουρκία στηρίζει το σχέδιο Ζελένσκι για το τέλος του πολέμου

Ουκρανία: Η Τουρκία στηρίζει το σχέδιο Ζελένσκι για το τέλος του πολέμου

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως η Τουρκία στηρίζει το σχέδιο των δέκα σημείων του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το τέλος του πολέμου.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται εδώ και περίπου 11 μήνες χωρίς να έχουν γίνει ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την επίτευξη ενός ειρηνευτικού σχεδίου. Οι μόνες συνομιλίες που είχαν γίνει κατά τους πρώτους μήνες είχαν οργανωθεί από την τουρκική πλευρά και δεν είχαν σημειώσει ουσιαστική πρόοδο. Παρόλα αυτά, η Τουρκία κατάφερε τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν την συνεχή ροή σιτηρών και φυτικών ελαίων κατά το προηγούμενο καλοκαίρι.

Πέρα όμως από την συμφωνία αυτή, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε έτοιμο ένα σχέδιο δέκα σημείων με το οποίο προσπαθούσε να πετύχει την ειρήνη μεταξύ των δύο πλευρών και το παρουσίασε σε μία συνεδρίαση των G20, όμως ο Πούτιν το είχε απορρίψει άμεσα. Ο Ουκρανός Πρόεδρος όμως ετοιμάζει ένα ακόμα σχέδιο, το οποίο πρόκειται να το παρουσιάσει τον Φεβρουάριο.

Ήδη η τουρκική πλευρά έχει δηλώσει την στήριξη της, στο νέο σχέδιο Ζελένσκι με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δύο ερωτήματα:

α) Έχει δει ο Ερντογάν το νέο σχέδιο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι;

β) Γιατί η Τουρκική κυβέρνηση στηρίζει την πλευρά της Ουκρανίας;

Η Τουρκία στηρίζει το νέο σχέδιο Ζελένσκι

Δια στόματος Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιβεβαιώθηκε η στήριξη της Άγκυρας στο σχέδιο των δέκα σημείων του Κιέβου για την ειρηνική επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογο του, είχε αναφέρει πως η Ρωσία επιθυμεί την έναρξη διαλόγου για την Ουκρανία, υπό την προϋπόθεση ότι το Κίεβο θα εκπληρώσει τις γνωστές απαιτήσεις και θα λάβει υπόψη του τα νέα εδαφικά δεδομένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ