Μπολσονάρο: «Δεν συνδέεται με τις ταραχές» – Είναι απομονωμένος και γλύφει τις πληγές

Μπολσονάρο: «Δεν συνδέεται με τις ταραχές» – Είναι απομονωμένος και γλύφει τις πληγές

Ισως να επιστρέψει στη Βραζιλία στα τέλη του μήνα

Ο Φλάβιο Μπολσονάρο, ο γερουσιαστής και γιος του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο, υποστήριξε σήμερα ότι ο πατέρας του δεν συνδέεται με τις ταραχές που σημειώθηκαν την Κυριακή στην Μπραζίλια, όταν υποστηρικτές του εισέβαλαν και προκάλεσαν ζημιές στο Κογκρέσο, το Προεδρικό Μέγαρο και το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

«Μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένα ψευδές αφήγημα, σαν να είχε ο Μπολσονάρο οποιαδήποτε σχέση με αυτές τις ανεύθυνες ενέργειες», είπε ο Φλάβιο σε ομιλία του στη Γερουσία. «Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (σ.σ. των προεδρικών εκλογών) τηρεί σιγή, γλείφει τις πληγές του, είναι ουσιαστικά απομονωμένος», είπε.

Ο πρώην πρόεδρος εισήχθη την Δευτέρα σε νοσοκομείο της Φλόριντας, όπου έφτασε στα τέλη του 2022, 48 ώρες προτού να λήξει η θητεία του. Σήμερα είπε στο CNN Brasil ότι μπορεί να τερματίσει νωρίτερα το ταξίδι του στις ΗΠΑ λόγω των ιατρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει στη Βραζιλία πριν από τα τέλη του μήνα.

Στο μεταξύ, η αστυνομία της Βραζιλίας έχει ξεκινήσει τις ανακρίσεις περίπου 1.000 διαδηλωτών που κρατούνται σε ένα υπερπλήρες γυμναστήριο της πρωτεύουσας αφού ο όχλος λεηλάτησε δημόσια κτίρια την Κυριακή.

Οι περισσότεροι υποστηρικτές του ακροδεξιού πρώην προέδρου συνελήφθησαν τη Δευτέρα, όταν ο στρατός διέλυσε έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό στην Μπραζίλια απ’ όπου είχαν ξεκινήσει οι διαδηλωτές προτού να εισβάλουν στα κυβερνητικά κτίρια. Οι διαδηλωτές σε έναν καταυλισμό έξω από την έδρα του στρατού ζητούσαν να γίνει στρατιωτικό πραξικόπημα για να ανατραπούν τα αποτελέσματα των εκλογών του Οκτωβρίου και η εκλογή του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στην προεδρία, αφού ο Μπολσονάρο άφηνε αβάσιμα να εννοηθεί ότι διαπράχθηκε νοθεία σε βάρος του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ