Κορωνοϊός: «Ποδαρικό» με Κράκεν, ελλείψεις φαρμάκων και «έκρηξη» γρίπης και ιώσεων το 2023

Κορωνοϊός: «Ποδαρικό» με Κράκεν, ελλείψεις φαρμάκων και «έκρηξη» γρίπης και ιώσεων το 2023

Σε εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό σε ΜΕΘ, η Ελλάδα κατέχει την τρίτη υψηλότερη θέση στην ΕΕ.

Την ώρα που η νέα, «σούπερ» μεταδοτική μετάλλαξη Kraken του κορωνοϊού έκανε την εμφάνισή της και στην Ελλάδα, με τη γρίπη και τις ιώσεις να «θερίζουν» και να μην βρίσκουμε αντιπυρετικά ούτε για τα παιδιά λόγω της έλλειψης φαρμάκων, η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μόνο ευχάριστη δεν είναι…

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία για τις δύο πρώτες εβδομάδες του 2023 κατατάσσουν τη χώρα μας στη χειρότερη θέση, ως προς τα νέα κρούσματα και τις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό, μεταξύ των 27 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολύ ψηλά βρίσκεται η Ελλάδα και στους θανάτους – τέταρτη χειρότερη θέση.

Ενδεικτικό της απόκλισης από τα ευρωπαϊκά ποσοστά, σημειώνει το iatronet.gr, είναι πως τα κρούσματα στη χώρα μας είναι τριπλάσια από τον μέσο όρο (691,7 ανά 100.000 κατοίκους, έναντι 234,6), ενώ υπερδιπλάσιες είναι οι εισαγωγές σε νοσοκομεία (15,3 ανά 100.000 κατοικους, έναντι 6) και οι θάνατοι (27,6 ανά εκατομμύριο, έναντι 12,3).

Οι δέκα πρώτες χώρες σε κρούσματα (14ήμερο, ανά 100.000 κατοίκους): 

Νοσηλείες με κορωνοϊό

Η υψηλή διασπορά, όπως είναι φυσικό, έχει επηρεάσει και τις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό, στις οποίες η Ελλάδα κατέχει επίσης την πρώτη θέση στην Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ