Twitter: Κέρδισε απόφαση κατά της ομαδικής αγωγής για τις απολύσεις

Twitter: Κέρδισε απόφαση κατά της ομαδικής αγωγής για τις απολύσεις

Το Twitter απέλυσε περίπου 3.700 υπαλλήλους στις αρχές Νοεμβρίου

Απόφαση υπέρ του Twitter έβγαλε Αμερικανός δικαστής, η οποία επιτρέπει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης να αναγκάσει αρκετούς απολυμένους εργαζόμενους που έχουν καταθέσει μήνυση για την απόλυση τους να διεκδικήσουν τις αξιώσεις τους μέσω ατομικής διαιτησίας και όχι μέσω ομαδικής αγωγής.

Χθες Παρασκευή, ο δικαστής Τζέιμς Ντονάτο έκρινε ότι οι πρώην εργαζόμενοι του Twitter που συμμετέχουν στην ομαδική αγωγή που κατηγορεί το Twitter ότι δεν παρείχε επαρκή χρόνο για να τους ειδοποιήσει πριν τους απολύσει μετά την απόκτησή της από τον Έλον Μασκ, πρέπει να διεκδικήσουν τις αξιώσεις τους σε ατομική διαιτησία.

Ο Αμερικανός δικαστής έκανε δεκτό το αίτημα του Twitter, οι πέντε πρώην εργαζόμενοι να διεκδικήσουν ατομικά τις αξιώσεις τους και για την απόφασή του αυτή επικαλέστηκε τις συμφωνίες που είχαν υπογράψει με την εταιρεία.

Ο δικαστής του Σαν Φρανσίσκο άφησε περιθώριο άλλης μίας ημέρας, «όπως δικαιολογείται από τις εξελίξεις στην υπόθεση» για το εάν πρέπει να απορριφθεί εξ ολοκλήρου η ομαδική αγωγή.

Ξεκάθαρη ειδοποίηση

Πέρυσι, ο ίδιος δικαστής είχε αποφανθεί ότι το Twitter έπρεπε να έχει ειδοποιήσει τους χιλιάδες εργαζόμενους που απολύθηκαν μετά την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ, έπειτα από ομαδική αγωγή που κατηγορούσε την εταιρεία ότι δεν παρείχε τον επαρκή χρόνο ειδοποίησης πριν τους απολύσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ