Ουκρανία: Γιατί θα μείνουν «παγωμένα» τα μέτωπα – Η πρόκληση με τα νατοϊκά άρματα μάχης

Ουκρανία: Γιατί θα μείνουν «παγωμένα» τα μέτωπα – Η πρόκληση με τα νατοϊκά άρματα μάχης

Την ώρα που ο βαρύς χειμώνας κάνει σχεδόν αδύνατη μία νέα επίθεση και για τις δύο πλευρές, τα άρματα μάχης των δυτικών συμμάχων της Ουκρανίας θα την βοηθήσουν να βγει από το αδιέξοδο. Αλλά οι εταίροι της αντιμετωπίζουν τώρα ένα σημαντικό εμπόδιο στο δρόμο.

Η προοπτική να προμηθεύσουν αρκετές χώρες την Ουκρανία με άρματα μάχης νατοϊκής σχεδίασης προσφέρει μια διέξοδο προς την αναζωπύρωση της προσπάθειας του Κιέβου να διεκδικήσει το έδαφός του από την κατοχή της Ρωσίας.

Οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι πιθανότατα κρίσιμοι για την προσπάθεια αυτή. Για να μπορέσει η Ουκρανία να λειτουργήσει αυτά τα οχήματα, ωστόσο, θα απαιτηθούν περισσότερα από τα άρματα μάχης που θα παραδοθούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, σημειώνει σε ανάλυσή της η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Ο ρωσικός στρατός έχει εμπλακεί σε μια διαρκή επίθεση στην πόλη Μπαχμούτ εδώ και μήνες, με ελάχιστα αποτελέσματα. Τα χωράφια γύρω από την πόλη είναι γεμάτα με πτώματα Ρώσων στρατιωτών, ενώ ο ρυθμός πυρός από το πυροβολικό της Ρωσίας μειώνεται, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις σε εφεδρικές κάννες και ορισμένα πυρομαχικά.

Με το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων δυνάμεων της Ρωσίας δεσμευμένο, η άνοιξη προσφέρει την ευκαιρία στην Ουκρανία να περάσει στην επίθεση.

Καμία πλευρά δεν θα ρισκάρει

Ούτως ή άλλως και, παρά το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες στην ανατολική Ουκρανία ήταν πολύ κάτω από το μηδέν τις τελευταίες ημέρες, σκληρύνοντας το έδαφος και ανοίγοντας «παράθυρο» για πιθανές χειμερινές επιθέσεις και από τις δύο πλευρές, θεωρείται απίθανο να γίνουν τελικά τέτοιες κινήσεις τώρα, αλλά ούτε κι αργότερα, όπως επισημαίνει το Bloomberg.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ