Ζέττα Μακρή: Δεν εξετάζονται πρόσθετα μέτρα στα σχολεία λόγω της «τριδημίας»

Ζέττα Μακρή: Δεν εξετάζονται πρόσθετα μέτρα στα σχολεία λόγω της «τριδημίας»

Η κυρία Μακρή είπε, μάλιστα, πως «δεν το εξετάζουν οι ειδικοί, δεν το εξετάζουμε και εμείς».

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος, διαβεβαιώνουν οι ειδικοί, πρόσθετης λήψης μέτρων στα σχολεία λόγω της τριδημίας», ξεκαθάρισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πως «η πανδημία έχει δημιουργήσει μια ανασφάλεια και αγωνία στους γονείς» και προσέθεσε: «Παγίως και σταθερά, το υπουργείο μας στα θέματα αυτά, που αφορούν στην υγεία των παιδιών μας, συνεργάζεται με το υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή των ειδικών. Εάν λοιπόν το υπουργείο Υγείας και η Επιτροπή υποδείξουν μέτρα, εμείς αντίστοιχα παίρνουμε τις αποφάσεις οι οποίες επιβάλλονται. Αυτό κάναμε κατά την πανδημία και το κάναμε με επιτυχία και με υγειονομική ασφάλεια».

Διαβάστε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι πολίτες θα μας εμπιστευτούν και πάλι – Κυβέρνηση συνεργασίας μόνο μετά τη δεύτερη κάλπη»

Η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε πως «πρέπει να ξέρουν οι γονείς και να το επαναλάβουμε άλλη μια φορά ότι ο αριθμός των απουσιών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό που υπάρχει σε αντίστοιχες χρονικές περιόδους. Ούτε υπάρχει κανένας λόγος, διαβεβαιώνουν οι ειδικοί, πρόσθετης λήψης μέτρων».

Και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν το εξετάζουν οι ειδικοί, δεν το εξετάζουμε και εμείς.

»Τα μέτρα της καθημερινής καθαριότητος, της ατομικής καθαριότητας, του εξαερισμού, των αιθουσών είναι κτήμα της εκπαιδευτικής κοινότητας και δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να το παραλείπουν εφεξής. Η δική μας η φροντίδα ως υπουργείο είναι να είναι ασφαλής η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».

«Θα γίνει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών»

Σε ερώτηση για το αν δρομολογείται νέο σύστημα αξιολόγησης, ανέφερε μεταξύ άλλων:«Όχι. Το σύστημα είναι γνωστό, έχει ψηφιστεί, είναι πια νόμος του κράτους. Εφαρμόζεται η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και τώρα θα γίνει και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών».

Στο γιατί θα πρέπει να συνεχίσουν να παραμένουν για δύο χρόνια στον τόπο του πρώτου διορισμού τους οι διορισθέντες εκπαιδευτικοί, η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε:«Για λόγους ισότητας με όλους τους υπαλλήλους που διορίζονται στο ελληνικό Δημόσιο. Για λόγους λοιπόν ισονομίας, πρέπει και οι εκπαιδευτικοί να παραμένουν δύο χρόνια».

Η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι συναντήθηκα πριν από πολύ λίγες ημέρες με τους εκπροσώπους και των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων – ΔΟΕ και ΟΛΜΕ – και της έθεσεν το ζήτημα.

«Μόλις γίνουν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι οι διορισμένοι, έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν σε τόπους που είναι πιο κοντά στα οικογενειακά τους συμφέροντα», όπως είπε.

«Προετοιμάζομαι για εκλογές πριν το Πάσχα»

Η Ζέττα Μακρή απάντησε και σε ερώτηση που δέχτηκε για την ημερομηνία των εκλογών.

«Προετοιμάζομαι για εκλογές πριν το Πάσχα, ώστε να είμαι έτοιμη αν γίνουν τότε – έτσι, αν γίνουν μετά, θα είμαι πιο προετοιμασμένη (…) Εκτιμώ ότι θα είναι τέτοιο το αποτέλεσμα, που θα είναι σχεδόν μονόδρομος η δεύτερη αναμέτρηση να ισχυροποιήσει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και να της δώσει τη δυνατότητα της αυτοδύναμης διακυβέρνησης», απάντησε η υφυπουργός Παιδείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ