Νίκος Δένδιας: Το Σαν Μαρίνο δεσμεύτηκε ότι θα ψηφίσει υπέρ της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Νίκος Δένδιας: Το Σαν Μαρίνο δεσμεύτηκε ότι θα ψηφίσει υπέρ της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ο Νίκος Δένδιας είναι ο πρώτος Έλληνας ΥΠΕΞ που επισκέπτεται το Σαν Μαρίνο.

Την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο κρατίδιο Σαν Μαρίνο πραγματοποίησε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε και την Βενετία.

Ο κ. Δένδιας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά το πέρας της επίσκεψής του, δήλωσε:

«Μόλις ολοκληρώθηκε η επίσκεψή μου στο San Marino, η πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην ιστορία της χώρας. Μια επίσκεψη χρήσιμη, διότι είχαμε την δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις σε μια σειρά από ζητήματα, είτε σε πολιτικές διαβουλεύσεις, για τις οποίες έχω υπογράψει το σχετικό μνημόνιο, είτε για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

«Θα ήθελα να θυμίσω ότι το San Marino έχει επιβάλλει ακριβώς τις ίδιες κυρώσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση», προσέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι «το San Marino έχει μια πολύ καθαρή θέση στα θέματα της εδαφικής ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας και της μη χρήσης βίας».

«Θα στηρίξει την ελληνική υποψηφιότητα στο ΣΑ του ΟΗΕ»

Όπως σημείωσε, μάλιστα, ο κ. Δένδιας, «από εκεί και πέρα, ήταν κάτι το ιδιαίτερα ευχάριστο σήμερα, διότι μου επιδόθηκε η Νότα, επί τη βάσει της οποίας το San Marino δεσμεύτηκε ότι θα ψηφίσει υπέρ της Ελλάδας στην προσπάθειά μας να εκλεγούμε μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Πριν επισκεφτεί το Σαν Μαρίνο, ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Βενετία, το Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών σπουδών, το οποίο στεγάζει μια τεράστια ελληνική βιβλιοθήκη, «πολύ σημαντική για την ιστορία της πατρίδας μας και των Επτανήσων», όπως είπε, «και επίσης, μεγάλο αριθμό εικόνων Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής εποχής, ιδιαίτερα σημαντικών».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Δένδιας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Διοίκηση του Ινστιτούτου και να γίνει δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολύκαρπο, με τον οποίο συζήτησαν πώς θα μπορούσε το υπουργείο Εξωτερικών, που εποπτεύει το Ινστιτούτο, να διευκολύνει την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ