Ελβετία: Πολυάριθμη αντιπροσωπεία Ουκρανών φθάνει στο Νταβός για να ζητήσει περισσότερη βοήθεια από τη Δύση

Ελβετία: Πολυάριθμη αντιπροσωπεία Ουκρανών φθάνει στο Νταβός για να ζητήσει περισσότερη βοήθεια από τη Δύση

Στο διάσημο φόρουμ της Ελβετίας, επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας θα είναι η Ολένα Ζελένσκα.

Μεγάλη αντιπροσωπεία Ουκρανών, της οποίας ηγείται η πρώτη κυρία Ολένα Ζελένσκα, μεταβαίνει αυτή την εβδομάδα στο Νταβός της Ελβετίας, με στόχο να προσπαθήσει να πείσει τους Δυτικούς να παραδώσουν περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια και όπλα στη χώρα τους.

«Για αυτό το λόγο είμαι εδώ», δήλωσε την Δευτέρα στο Νταβός ο δήμαρχος του Κιέβου και πρώην πυγμάχος Βιτάλι Κλίτσκο, ενώπιον των δημοσιογράφων που τον ρωτούσαν για την ανάγκη περαιτέρω βοήθειας, σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Γι΄ αυτό είναι πολύ σημαντικό να συναντηθούμε, να μιλήσουμε μεταξύ μας. Είναι σημαντικό να έχουμε προσωπικές σχέσεις», πρόσθεσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Η Ουκρανία ήταν ήδη από το Μάιο στο επίκεντρο των συζητήσεων της προηγούμενης συνεδρίασης, που διοργάνωσε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στα ελβετικά βουνά, στο οποίο, κατά παράδοση, λαμβάνουν μέρος εκατοντάδες πολιτικοί ηγέτες και επικεφαλής μεγάλων εταιρειών.

Μέσω βιντεοδιάσκεψης θα μιλήσει ο Ζελένσκι

Για τη διοργάνωση του 2023, η σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ολένα Ζελένσκα, θα είναι μεταξύ των πρώτων ομιλητών διεθνούς εμβέλειας που θα πάρουν το λόγο αυτοπροσώπως την Τρίτη, ενώ ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα μιλήσει την Τετάρτη μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ