Ναυάγησε η συναίνεση – Φόβοι για «ντόμινο απαγορεύσεων» που δεν θα περιοριστεί στον Κασιδιάρη

Ναυάγησε η συναίνεση – Φόβοι για «ντόμινο απαγορεύσεων» που δεν θα περιοριστεί στον Κασιδιάρη

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 διαφωνούν με την επικείμενη κυβερνητική ρύθμιση. Όχι παιχνίδια με τους θεσμούς, εκτός τόπου και χρόνου οι κομματικές αντιπαραθέσεις, λέει ο Ανδρουλάκης. Η Δικαιοσύνη χρειάζεται όπλα απαντά ο Γ. Οικονόμου

Ναυαγεί η συναίνεση που αναζητούσε η κυβέρνηση για την ρύθμιση που θα φέρει με στόχο όπως διακηρύσσει τον αποκλεισμό από τις εκλογές της Χρυσής Αυγής και διάδοχων εκλογικών σχηματισμών όπως το κόμμα του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έγκλειστου στις φυλακές Ηλία Κασιδιάρη.

Ο φόβος του ντόμινο

Ουσιαστικά μόνος διαθέσιμος σύμμαχος της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης καθώς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 ουσιαστικά συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση με τη ρύθμιση που ετοιμάζει θα ανοίξει επικίνδυνους δρόμους για απαγορεύσεις αριστερών και κομμουνιστικών κομμάτων.

Μάλιστα το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 δικαιολογούν τους φόβους τους για γενικεύσεις στο όνομα της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, κάνοντας επίκληση και του γενικότερου ιδεολογικού – θεσμικού πλαισίου της ΕΕ όπου ο ναζισμός και ο φασισμός εξισώνεται με τον κομμουνισμό ως «ολοκληρωτικές» και «εγκληματικές» ιδεολογίες.

Ειδικότερα δε το ΜέΡΑ25 εκτίμησε ότι ανοίγει ο δρόμος για «ντόμινο απαγορεύσεων» με αντικομμουνιστική στόχευση, ενώ το ΚΚΕ επικαλείται την εμπειρία σειράς κρατών μελών της ΕΕ στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη όπου είναι εκτός νόμου κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα ενώ διώκονται και τα κομμουνιστικά σύμβολα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτό που τονίζεται από όσους αντιδρούν στις πρόνοιες της κυβερνητικής ρύθμισης είναι ότι σε πολιτικό επίπεδο η ΝΔ αρκετές φορές ξεπλένει φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ