ΗΠΑ: Αρχίζουν διευρυμένη εκπαίδευση των ουκρανικών δυνάμεων για μάχες μεγάλης κλίμακας

ΗΠΑ: Αρχίζουν διευρυμένη εκπαίδευση των ουκρανικών δυνάμεων για μάχες μεγάλης κλίμακας

«Θέλουμε οι Ουκρανοί να έχουν τη δυνατότητα να υπερασπιστούν με επιτυχία τη χώρα τους», δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ.

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει ένα διευρυμένο, πιο εξελιγμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης των ουκρανικών δυνάμεων, το οποίο επικεντρώνεται σε μάχες μεγάλης κλίμακας και έχει ως στόχο να ενισχύσει την ικανότητα της Ουκρανίας να ανακτήσει εδάφη από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε την Κυριακή ο ανώτατος στρατηγός του Πενταγώνου.

Ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, δήλωσε κατά τη διάρκεια πτήσης από την Ουάσιγκτον προς την Ευρώπη ότι η εκπαίδευση άρχισε την Κυριακή στο χώρο εκπαίδευσης Grafenwoehr στη Γερμανία και θα συνεχιστεί για πέντε ή έξι εβδομάδες, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα The Washington Post.

«Πόλεμος με συνδυασμένα όπλα»

Περίπου 500 Ουκρανοί στρατιώτες θα περάσουν από την αρχική φάση της εκπαίδευσης, η οποία επικεντρώνεται σε αυτό που ο στρατός αποκαλεί «πόλεμο με συνδυασμένα όπλα», στον οποίο τα άρματα μάχης, το πυροβολικό, τα οχήματα μάχης και άλλα όπλα τοποθετούνται σε επίπεδα, για να μεγιστοποιήσουν τη βία που προκαλούν.

«Θέλουμε οι Ουκρανοί να έχουν τη δυνατότητα να υπερασπιστούν με επιτυχία τη χώρα τους», δήλωσε ο Μίλεϊ, προσθέτοντας ότι «η Ουκρανία δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να υπερασπίζεται τον εαυτό της και προσπαθεί να απελευθερώσει τα ρωσοκρατούμενα εδάφη της».

Η εκπαίδευση, που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στον αμερικανικό σχεδιασμό στα τέλη του περασμένου έτους, ξεκινά καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους «κλειδώνουν» έναν συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο όπλων, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μια αναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση εντός των επόμενων μηνών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ