Νταβός: Η Δύση προσπαθεί να συνηθίσει έναν κόσμο χωρίς την Ρωσία

Νταβός: Η Δύση προσπαθεί να συνηθίσει έναν κόσμο χωρίς την Ρωσία

Στο παρασκήνιο, παγκόσμιοι διευθύνοντες σύμβουλοι και ηγέτες στο Νταβός αναρωτιούνται για πόσο καιρό η Δύση μπορεί να αγνοεί τη Μόσχα και να βρίσκει νέες αγορές για ενέργεια, μέταλλα και τρόφιμα.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι δυτικές κυρώσεις εμπόδισαν Ρώσους αξιωματούχους και ολιγάρχες να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, το χιονοδρομικό θέρετρο της Ελβετίας που φιλοξενεί το ετήσιο συνέδριο των υπερπλουσίων.

Αυτά είναι ευπρόσδεκτα νέα για πολλούς, σχολιάζει το Politico, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών αξιωματούχων, που πέρασαν τους τελευταίους 11 μήνες προσπαθώντας να πείσουν τη διεθνή κοινότητα να αποφύγει τη Μόσχα για τις ενέργειές της στην Ουκρανία.

Και είναι μια νίκη για τους Ουκρανούς που συμμετέχουν στη φετινή διάσκεψη, καθώς εντείνουν τις εκκλήσεις τους για περισσότερα όπλα από τους συμμάχους.

Η νέα πραγματικότητα για τους CEO της Δύσης

Αλλά αναγκάζει επίσης τους διευθύνοντες συμβούλους του κόσμου να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα, δηλαδή να μάθουν πώς να λειτουργούν σε έναν κόσμο όπου η συνεργασία με την Ρωσία είναι εκτός παιχνιδιού.

Τον παλιό καιρό, τα κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων του κόσμου έπιναν βότκα με πάγο στο Russia House, την ανεπίσημη πρεσβεία της χώρας στο φόρουμ, και έσπευδαν να κλείσουν συμφωνίες με τους Ρώσους ολιγάρχες και οικονομικούς ηγέτες – από μεγιστάνες της ενέργειας μέχρι φαρμακευτικούς κολοσσούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ