«Πήρα το ρίσκο και έχασα» – Ομερτά από τη σπείρα των «7» στην Πάτρα

«Πήρα το ρίσκο και έχασα» – Ομερτά από τη σπείρα των «7» στην Πάτρα

Οι «7», που έχουν συλληφθεί, δεν δέχονται να συνεργαστούν με την αστυνομία

Εγχειρίδιο οδηγιών για ληστείες και κλοπές οχημάτων βρέθηκαν στα σπίτια των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στην Πάτρα. Διέπρατταν ένοπλες ληστείες, κλοπές μοτοσυκλετών, καλλιεργούσαν και πωλούσαν κάνναβη, και αργά χθες το βράδυ μεταφέρθηκαν στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», κανείς από τους «7» δεν συνεργάζεται με τους αστυνομικούς. Ενδεικτική είναι η στάση που επέδειξε νεαρός λίγο μετά τη σύλληψή του. Όταν ρωτήθηκε από ανώτατο αξιωματικό: «Έχεις καταλάβει τώρα ποια είναι η θέση σου;», απάντησε «Έχω καταλάβει, πήρα το ρίσκο μου και έχασα».

Υπενθυμίζεται ότι οι επτά συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν μέσω γενετικού ελέγχου (DNA) για τη συμμετοχή τους σε επτά ληστείες που σημειώθηκαν σε τράπεζες, ΕΛΤΑ και σούπερ μάρκετ στην Πάτρα, τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Ο Στέλιος της 17 Νοέμβρη και ο γιος του

Ανάμεσα στους 7 συλληφθέντες, είναι ο γιος του καταδικασθέντος μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Κώστα Καρατσώλη επονομαζόμενου ως «Στέλιου», ο οποίος αφού εξέτισε ποινή 17 ετών, αποφυλακίστηκε. Μάλιστα φέρεται ότι χθες βράδυ, έδωσε το παρόν και στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους συληφθέντες, έξω από τα δικαστήρια.

Οι συλληφθέντες (έξι άνδρες – μια γυναίκα ηλικίας 24 έως 28 ετών)  αντιμετωπίζουν κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα. Μεταξύ αυτών είναι τρία άτομα από τον Αγρίνιο, δυο εκ των οποίων, σύμφωνα με την ίδια πηγή είναι αδέλφια (αγόρι – κορίτσι) φοιτητές στα Παιδαγωγικό Τμήμα και Φιλολογίας αντίστοιχα, ενώ αναζητείται τουλάχιστον ένας ακόμη συνεργός τους.

Οπως διευκρινίστηκε η 35χρονη σύντροφος του 28χρονου βασικού κατηγορούμενου για τις ληστείες, η οποία αρχικά εμφανιζόταν μεταξύ των συλληφθέντων προσήχθη μεν στην Ασφάλεια, ωστόσο δεν προέκυψε εμπλοκή της στην υπόθεση.

Οι ληστείες

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί επτά ληστείες, τρεις σε τραπεζικά καταστήματα στην Ελληνος Στρατιώτου και στην Ακρωτήριου στην Alpha Bank, όπου οι δράστες ξέχασαν χρησιμοποιημένο μπουκαλάκι νερού, τρεις σε υποκαταστήματα ΕΛΤΑ στα Βραχνέικα και στην Ελληνος Στρατιώτου και μια σε σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στην Αγυιά με λεία 19.090 €, καθώς και 10 κλοπές δίκυκλων, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 10.000€.

Τα μέλη της οργάνωσης για να αυξήσουν το «εισόδημά» τους, είχαν διαμορφώσει στα σπίτια όπου διέμεναν χώρους υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης. 

Μιλώντας στον Σκάι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας στην Πάτρα, εκφράζοντας για μια ακόμα φορά τα συγχαρητήρια του για την σκληρή δουλειά της Αστυνομίας και σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για παραβάσεις πέραν του κοινού εγκλήματος, αλλά η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται και οτιδήποτε άλλο υπάρξει θα έλθει στην επιφάνεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ