Γιώργος Μπαρτζώκας ο… προπονητοφάγος! (pics+vids)

Γιώργος Μπαρτζώκας ο… προπονητοφάγος! (pics+vids)

Στις 12 Ιανουαρίου 2020 ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέστρεψε στον πάγκο του Ολυμπιακού και έφερε σταθερότητα, τίτλους και επιτυχίες στους «ερυθρόλευκους» - Από την άλλη πλευρά, μέσα σε τρία χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει πέντε προπονητές και αδυνατεί να βρει τον κατάλληλο που θα τον... ξεκολλήσει από τον «βούρκο»

12 Ιανουαρίου 2020: «H KAE Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο έμπειρος τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας διάρκειας δυόμιση ετών». Έχουν περάσει 3 χρόνια και 8 μέρες και ο Μπαρτζώκας είναι ακόμη στον Ολυμπιακό (έχει ανανεώσει, μάλιστα, έως το 2025!), ενώ το ίδιο διάστημα ο «αιώνιος» αντίπαλος, Παναθηναϊκός, έχει αλλάξει πέντε προπονητές!

Ο αναμορφωτής των Πειραιωτών επανέφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, με την κατάκτηση του εγχώριου νταμπλ την περσινή σεζόν. Και μετά από πέντε χρόνια η ομάδα του μεγάλιου λιμανιού βρέθηκε ξανά σε Final Four Euroleague.

Με τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο, ο Ολυμπιακός έγινε ξανά ομάδα που όλη η Ευρώπη χαίρεται να βλέπει και να απολαμβάνει. Και φέτος είναι έτοιμη να το πάει… ένα βήμα παραπέρα, κατακτώντας όλους τους διαθέσιμους τίτλους! Έχει το ρόστερ, την ποιότητα και φυσικά τον κατάλληλο προπονητή για να το καταφέρει αυτό.

Η έλευση Μπαρτζώκα εκείνον τον Γενάρη του 2020 έφερε σαρωτικές αλλαγές στον Ολυμπιακό. Που με τη σειρά τους έφεραν τρομερή βελτίωση σε όλους τους τομείς στον σύλλογο. Και που με τη σειρά της προκάλεσε… πονοκέφαλο, αγωνιστική καθίζηση και απώλεια του περσινού πρωταθλήματος και Κυπέλλου για τον «αιώνιο» αντίπαλο. Τον Παναθηναϊκό. Η κρίση στις τάξεις των «πράσινων» δεν λέει να σταματήσει, με αποτέλεσμα η καρέκλα του Ντέγιαν Ράντονιτς πλέον να… τρίζει.

Ράντονιτς: «Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια» - to10.gr

Πέντε προπονητές σε τρία χρόνια και η κατρακύλα συνεχίζεται

Ο Μαυροβούνιος τεχνικός δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας, καθώς στη Euroleague υπέστη νέα ήττα χθες (19/1) από τη Βίρτους στην Μπολόνια με 74-64, ενώ το ρεκόρ της είναι στο 7-13 (15η θέση) έπειτα από 20 αγώνες. Δεν σηκώνει κεφάλι με τίποτα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια έχει αλλάξει πέντε προπονητές και ακόμα δεν έχει βρει τον κατάλληλο. Εκείνον που θα επαναφέρει το «τριφύλλι» στις επιτυχίες, στους τίτλους, στα Final Four και στις δόξες του παρελθόντος.

Πρώτα ο Πιτίνο, μετά ο Βόβορας, έπειτα ο Κάτας, ο Πρίφτης, ξανά ο Βόβορας και τώρα ο Ράντονιτς. Πέντε προπονητές (ο Βόβορας δύο φορές!) έχουν περάσει από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, το διάστημα παραμονής του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο του Ολυμπιακού. Από τη μία η «ερυθρόλευκη» σταθερότητα και από την άλλη η πράσινη αστάθεια. Από τη μία ένα ξεκάθαρο πλάνο που οδηγεί στην κορυφή και από την άλλη σπασμωδικές κινήσεις χωρίς κανένα όραμα για το μέλλον. Με τις 10 σερί νίκες του Ολυμπιακού επί του «αιωνίου» αντιπάλου σε όλες τις διοργανώσεις να δείχνουν ποιος πραγματικά είναι το «αφεντικό» πλέον στο ελληνικό μπάσκετ.

Παναθηναϊκός : Επιστρέφει ο Πιτίνο! - to10.gr

Γιατί είναι φαβορί ο Βόβορας για τον Παναθηναϊκό - Τα άλλα ονόματα στη λίστα - to10.gr

Κοινός παρονομαστής των Πιτίνο, Βόβορα, Κάτας και Πρίφτη; Οι, μικρής διάρκειας, θητείες τους στον Παναθηναϊκό. Με την ισχυρή πιθανότητα τον ίδιο δρόμο να ακολουθήσει σύντομα και ο Ντέγιαν Ράντονιτς…

Οι φετινές «μονομαχίες» Μπαρτζώκα – Ράντονιτς:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ