Πώς αποσπούσε τα χρήματα από τα θύματα – «Κλειδί» οι τοξικολογικές εξετάσεις για τον θάνατο του λογιστή

Πώς αποσπούσε τα χρήματα από τα θύματα – «Κλειδί» οι τοξικολογικές εξετάσεις για τον θάνατο του λογιστή

Η 47χρονη του είχε δώσει χρήματα και ήταν ένα από τα πρόσωπα που μαζεύτηκε μαζί με άλλους στο γραφείο του, λίγες μέρες πριν το θάνατό του.

Το κουβάρι των γεγονότων για τη δολοφονία αλλά και για τις πράξεις του 50χρονου λογιστή, που βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του, στο Μοσχάτο αρχίζει να ξετυλίγεται.

Το θύμα είχα αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά από πολλά άτομα. Ο δικηγόρος των θυμάτων, Παναγιώτης Διαλυνάκης, μίλησε αποκλειστικά στο MEGA.

«Έχω μιλήσει με πολλά θύματα, του θύματος. Η 47χρονη του είχε δώσει χρήματα και ήταν ένα από τα πρόσωπα που μαζεύτηκε μαζί με άλλους στο γραφείο του, λίγες μέρες πριν το θάνατό του.

Τα χρήματα που πήρε ο 50χρονος είναι πάρα πολλά, πάνω από 10.000.000 ευρώ. Ο τρόπος που κατάφερε να τα αποσπάσει από τα θύματά του ήταν μέσω μιας νόμιμης επαγγελματικής δραστηριότητας που είχε στο χώρο των ασφαλειών καθώς είχε μεγάλες διακρίσεις και μεγάλο πελατολόγιο. Έτσι, ερχόταν σε επαφή με άτομα ώστε να επενδύσουν», και συνέχισε λέγοντας:

«Η όλη διαδικασία ήταν παράνομη και θα μπορούσε να το αντιληφθεί κάποιος πολύ εύκολα καθώς δεν υπήρχαν αποδείξεις και τα χρήματα δίνονταν στο χέρι και όχι μέσω τραπεζικού συστήματος. Η μόνη εξασφάλιση που είχαν οι επενδυτές ήταν μια υπεύθυνη δήλωση, που τους έγραφε πότε θα τους επιστρέψει».

Τι ζητάνε τα θύματα

Μέχρι στιγμής, τα άτομα είναι πολλά και αυτό που ζητούν είναι να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Ο κ. Διαλυνάκης αναφέρει πως κανένα από τα άτομα που ξυλοκόπησαν το θύμα τις προηγούμενες μέρες δεν έχει σε επαφή μαζί του και δεν ανήκει στα άτομα που εκπροσωπεί αλλά ένας γνωρίζει την 47χρονη και ξέρει πως και εκείνη έδινε χρήματα στον ασφαλιστή.

«Εμείς αυτό που θα ζητήσουμε είναι να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί ώστε να δούμε που πήγαν τα χρήματα. Έτσι, θα μπορέσουμε να δούμε εάν υπάρχουν και άλλα άτομα που εμπλέκονται».

«Βρέθηκα τη λάθος στιγμή, στον λάθος τόπο»

Στο μεταξύ, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίας που τις αποδίδονται η 47χρονη στην απολογία της υπογραμμίζοντας πως ο 50χρονος αυτοκτόνησε, συγκεκριμένα με απαγχονισμό δια βρόχου.

«Το πιο καθοριστικό στοιχείο είναι η ίδια η φωτογραφία του αυτόχειρα, την οποία τράβηξαν οι προανακριτικοί υπάλληλοι όταν μετέβησαν στο σημείο, όπου προκύπτει ότι το ύψος του μονόζυγου που τοποθέτησε ο αυτόχειρας τη θηλιά σε σχέση με το πάτωμα ήταν περίπου 1,35-1,40 που βρέθηκε με τα πόδια στο έδαφος. Μπορούσε δηλαδή να σηκωθεί, να βάλει τα χέρια του στο έδαφος και να διασωθεί», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Άρα δεν υπήρχε καμία καρέκλα, σκαμνί ή ο,τιδήποτε άλλο που απαιτείτο για την τέλεση της πράξης ή που θα συντελούσε σε αυτή. Ο αυτόχειρας αφού τοποθέτησε τη θηλιά, έθεσε το βάρος του σώματός του μπροστά, ώστε να αυτοκτονήσει. Δεν απαιτείτο ούτε καρέκλα, ούτε κάτι πρόσθετο-παρά μόνο για να ανέβει στο μονόζυγο ευχερέστερα και κατά τρόπο ποινικά και ουσιαστικά είναι αδιάφορο στο επελθόν αποτέλεσμα του θανάτου η ύπαρξη καρέκλας. Θα είχε σημασία αν ο βρόχος ήταν σε τέτοιο ύψος και θα επέτρεπε στο σώμα να ίπταται, όχι στην προκειμένη περίπτωση που το μονόζυγο ήταν τόσο χαμηλά».

«Όταν έσπρωξε το σκαμπό δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει απαγχονισμό στο θύμα»

Η Κατερίνα Τσιώνα, δικηγόρος της 47χρονης, δήλωσε στο MEGA πως η εντολέας της λίγες ημέρες νωρίτερα από το συγκεκριμένο βίντεο ντοκουμέντο είχε καταγράψει πάλι σε βίντεο τον 50χρονο, ο οποίος έλεγε ότι θα προχωρήσει σε αυτοκτονία.

«Πρόθεσή της ήταν να τον καταγράψει, ώστε να του αποσπάσει την ομολογία ότι είχε πάρει τα χρήματα», δήλωσε.

Σχολιάζοντας την απολογία της 47χρονης, η δικηγόρος δήλωσε πως η εντολέας της έσπρωξε το σκαμπό, ωστόσο το ύψος του δεν μπορούσε να προκαλέσει τον απαγχονισμό του 50χρονου.

«Η 47χρονη δεν αλλάζει την αρχική της κατάθεση και δεν υπήρξε ποτέ ομολογία. Υπήρχε σκαμπό, το οποίο διευκόλυνε το θύμα να τοποθετήσει τη θηλιά στον λαιμό του. Δεν το έσπρωξε για να οδηγηθεί στην πράξη, το σκαμπό δεν έχει καμία σχέση με το αποτέλεσμα», ανέφερε σχετικά, τονίζοντας πως η πρόθεση της 47χρονης δεν ήταν να προκαλέσει τον απαγχονισμό του θύματος όταν έσπρωξε το σκαμπό.

«Κλειδί» για την υπόθεση οι τοξικολογικές εξετάσεις

Από τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης προκύπτει πως η επίσημη αιτία θανάτου του 50χρονου είναι ο απαγχονισμός. Παράλληλα, στο σώμα του περισσότερα από 10 κατάγματα στα πλευρά εκχυμώσεις στο κεφάλι και μια εκχύμωση στο χέρι.

Μιλώντας στο MEGA ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε πως καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση θα παίξουν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

«Σε μία τέτοια υπόθεση θα πρέπει να περιμένουμε το πέρας των ιατροδικαστικών και εργαστηριακών εξετάσεων. Σημαντικό ρόλο σίγουρα θα παίξουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα λύσουν την απορία πως ένας άνθρωπος με όλα αυτά τα κατάγματα καταφέρνει να κάνει κινήσεις, να δένει θηλιές και να κινείται άνετα», δήλωσε.

«Αυτό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί είτε λαμβάνοντας κάποιο παυσίπονο, που δεν μπορεί να είναι κάποιο απλό παυσίπονο. Επίσης, θα δούμε και εάν τη χρονική στιγμή που επήλθε το μοιραίο εάν υπήρξαν άλλες ουσίες που μπορεί να τον έφεραν σε μία κατάσταση να μην μπορεί να αντιδράσει».

Ο ιατροδικαστής υπογράμμισε πως ο 50χρονος είχε υποστεί κατάγματα την τελευταία εβδομάδα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ