Έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία που χτυπά τη χώρα

Έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία που χτυπά τη χώρα

Έκτακτη ενημέρωση αναμένεται από το Πυροσβεστικό Σώμα το απόγευμα της Τετάρτης στις 17:00.

Σε εγρήγορση έχουν τεθεί όπως φαίνεται οι αρμόδιες Αρχές για την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα.

Έκτακτη ενημέρωση αναμένεται από το Πυροσβεστικό Σώμα το απόγευμα της Τετάρτης στις 17:00.

Ήχησε το 112 σε Πάτρα, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Την προσοχή των κατοίκων εφιστά η Πολιτική Προστασία μέσω του μηνύματος που απέστειλε στους κατοίκους της Πάτρας για την εκδήλωση έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Το προειδοποιητικό μήνυμα αναφερόταν σε εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και συστήθηκε ο περιορισμός των μετακινήσεως στη διάρκεια των φαινομένων. 

Μήνυμα από το «112» εστάλη στους κατοίκους της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς σήμερα το μεσημέρι, λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» τα δύο νησιά.

Στο μήνυμα που έφτασε στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών αναγράφεται: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες – θυελλώδεις άνεμοι) στην περιοχή σας τις επόμενες ώρες. Περιορίστε τις μετακίνησες σας κατά την διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Τρίτη (24-01-2023) επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Επισημαίνεται ότι ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό Δελτίο αφορούν μόνο στα υψόμετρα όπου αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις.

Σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπεται από το απόγευμα της Τετάρτης (25-01-2023) έως και την Παρασκευή (27-01-2023) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο.

Σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Σύσκεψη για την αξιολόγηση των μετεωρολογικών δεδομένων που αφορούν στην επερχόμενη κακοκαιρία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη.

Στη σύσκεψη μετείχαν, επίσης, ο Υφυπουργός, Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, Γεώργιος Πουρναράς, ο Επιτελάρχης του Σώματος, Αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης, ο Διοικητής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), Υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ο Διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ, Δημήτριος Αλεξανδρής, καθώς επίσης και η επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων και υδρολόγων.

Ο Υπουργός κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας είναι ήδη σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα όποια προβλήματα προκύψουν εξαιτίας των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΣΚΕΔΙΚ έχουν ήδη ενημερώσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και όλες τις αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας καθώς και όλους τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων της χώρας ώστε να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες (πέραν των οδηγιών του 112) να είναι πολύ προσεκτικοί, να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις μετακινήσεις τους στις περιοχές όπου αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ