Καιρός: Συνεχίζεται και την Παρασκευή η σφοδρή κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο «μάτι του κυκλώνα»

Καιρός: Συνεχίζεται και την Παρασκευή η σφοδρή κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο «μάτι του κυκλώνα»

Καταιγίδες και μπόρες χιονιού αναμένονται και την Παρασκευή

Παραμένει και αύριο, Παρασκευή, η έντονη καιρική αστάθεια στη χώρα η οποία θα πλαισιωθεί από καταιγίδες και δυνατούς ανέμους.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, από το πρωί της Παρασκευής αναμένονται καταιγίδες στα ανατολικά νησιωτικά και νέα φαινόμενα στα Επτάνησα καθώς και στην Αττική. Μπόρες χιονιού από τα 800 μέτρα και άνω θα έχουμε στα ορεινά της Πελοποννήσου και της ΝΔ Θεσσαλίας.

Από το μεσημέρι και μετά o πολύ άστατος καιρός θα μεταφερθεί στα βόρεια και θα παραμείνουν οι καταιγίδες στα ανατολικά νησιωτικά. Το βράδυ έντονα φαινόμενα θα έχουμε στα ΒΑ, στα νησιά του Αιγαίου και τις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – ΝΔ εντάσεως 2-3 μποφόρ στο Ιόνιο και στα 5-6, τοπικά 7 στο Αιγαίο με την θερμοκρασία στα κεντρικά να φτάνει τους 11, στα βόρεια τους 5 με 7, στα δυτικά στους 11 και στο Αιγαίο 13 με 14 βαθμούς.

Στην Αττική το μεσημέρι θα έχουμε διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, πολύ συννεφιά από το πρωί και βροχές από τα νότια. Η θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμοί.

Το Σάββατο, θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά όχι παντού. Στη δυτική Ελλάδα θα υπάρξουν τοπικές μπόρες και στην Ήπειρο χιόνια πάνω από τα 1000 μέτρα. Η θερμοκρασία στους 11 στα κεντρικά, στους 3 στη δυτική Μακεδονίας, στους 12 στο Αιγαίο και στους 17 στα νότια.

Την Κυριακή, το ίδιο σκηνικό με ηλιοφάνεια σε κάποιες περιοχές και μπόρες στα κεντρικά, αλλά και νέες χιονοπτώσεις στην κεντρική και ΒΔ Ελλάδα. Η θερμοκρασία στους 10 στα κεντρικά, στους 3 στα ΒΔ, στους 14 στα δυτικά και στους 10 με 13 στα ανατολικά.

Τη Δευτέρα, στα κεντρικά και δυτικά ορεινά θα έχουμε πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και βροχές. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Την Τρίτη, στα δυτικά νέα διαταραχή με καταιγίδες και περισσότερες χιονοπτώσεις στα ΒΔ. Η θερμοκρασία στους 11 στα κεντρικά, στους 5 με 10 στα βόρεια, στους 10 στα ανατολικά νησιωτικά και στους 14 στα νότια.

Πάντως κατά τον Σάκη Αρναούτογλου από την Τρίτη και μετά ο καιρός θα ψυχράνει ακόμη περισσότερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ