Η Εύα Καϊλή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος και το καλό φαγητό της πόλης – Το Politico στη Θεσσαλονίκη

Η Εύα Καϊλή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος και το καλό φαγητό της πόλης – Το Politico στη Θεσσαλονίκη

Γιατί το Politico θυμήθηκε τον μακαρίτη Άκη Τσοχατζόπουλο;

Από την Θεσσαλονίκη προέρχεται το σημερινό άρθρο του Nick Vinocur, ο οποίος υπογράφει την στήλη Brussels Playbook του Politico.

Ο δημοσιογράφος απολαμβάνοντας το νόστιμο φαγητό της Θεσσαλονίκης, όπως λέει, προσπαθεί να καταγράψει και το πώς αντέδρασε… η πόλη στην σύλληψη της Εύας Καϊλή.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αναφορά του και στο Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η συνάντηση με Ζέρβα

«Καθώς η Ελλάδα προετοιμάζεται για εκλογές αργότερα μέσα στο έτος, το Playbook κάθισε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα στο τεράστιο γραφείο του με θέα την ανατολική Μεσόγειο. Αναφερθήκαμε στο πώς αντέδρασε η πόλη στη σύλληψη της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, η οποία κατάγεται από αυτή την πόλη» γράφει ο Nick Vinocur.

«Ο δήμαρχος  Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε ότι ‘σοκαρίστηκε’ από την είδηση της σύλληψης της Kaili στις αρχές Δεκεμβρίου: ‘Εξακολουθώ να είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να δείχνουν μηδενική ανοχή στη διαφθορά’. Αλλά η υπόθεση δεν πρέπει να αντανακλά την ίδια τη Θεσσαλονίκη, υποστήριξε. Οι ντόπιοι βλέπουν τη σύλληψη της Καϊλή ως μια ‘κακή υπόθεση’, αλλά κάτι που συνέβη ‘εκτός των ορίων της πόλης’» συνεχίζει ο δημοσιογράφος.

Τοπική παράδοση;

Στο σημείο αυτό ο Nick Vinocur, κάνει και αναφορά στον Άκη Τσοχατζόπουλο και στον Παναγιώτη Ψωμιάδη και αναρωτιέται αν πρόκειται για τοπική παράδοση, εξηγώντας το σκεπτικό του.

Όπως λέει: «Η Καϊλή -που βρίσκεται στη φυλακή με κατηγορίες για διαφθορά- είναι απλώς ο τελευταίος πολιτικός με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη που έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο: Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Άμυνας που φυλακίστηκε για διαφθορά σε μια υπόθεση υψηλού προφίλ, κατάγεται από την πόλη- το ίδιο και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο σκανδαλώδης πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης. Αλλά ‘αυτό δεν έχει να κάνει με το πολιτικό DNA της πόλης’, υποστήριξε ο Ζέρβας. ‘Στην πραγματικότητα τα προβλήματα έχουν να κάνουν με την κεντρική κυβέρνηση [της Ελλάδας] και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο’».

Κλείνοντας την στήλη του ο δημοσιογράφος αναφέρεται για μια ακόμη φορά στο καλό φαγητό της Θεσσαλονίκης  «Ευτυχώς όλα τα ξεχνά όταν κάθετα κανείς να φάει. Σας είπα για το φαγητό;» αναφέρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ