Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές κι οι καταιγίδες – Πού θα χιονίσει

Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές κι οι καταιγίδες – Πού θα χιονίσει

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Βροχερό το σκηνικό του καιρού και σήμερα Σάββατο 28 Ιανουαρίου με πιθανή εκδήλωση σποραδικών καταιγίδων αλλά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, σήμερα προβλέπονται παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Ο Φλοριάν Τοβέν στο τραπέζι του Ολυμπιακού (Vids)

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Αρχικά, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα μέχρι το πρωί θα σταματήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά με προοδευτικά το μεσημέρι και στα νησιωτικά τμήματα. Τις πρωινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Επτάνησα, φαινόμενα που βαθμιαία από το μεσημέρι θα επεκταθούν σε περιοχές της δυτικής και νότια ηπειρωτικής χώρας και στη συνέχει σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 9-10, στην Ήπειρο από 0 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 14, στα Επτάνησα από 4 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 13, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 8 έως 15 βαθμούς, και στην Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 6-8 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι ανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το πρωί θα σταματήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Ανάλογα φαινόμενα είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν εκ νέου από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 και κατά περιόδους τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12-13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ