Τουρκία: Ο Ερντογάν θέλει να γίνει Πούτιν: «Μηδένισα το χρονόμετρο… για να ξαναγίνω πρόεδρος»

Τουρκία: Ο Ερντογάν θέλει να γίνει Πούτιν: «Μηδένισα το χρονόμετρο… για να ξαναγίνω πρόεδρος»

Η Τουρκία «μηδένισε το χρονόμετρο», υποστήριξε ο Ερντογάν για να αιτιολογήσει βάσει συντάγματος την πρόθεσή του να διεκδικήσει και τρίτη προεδρική θητεία.

Η Τουρκία πέρασε σε ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης με τις εκλογές του 2018, «με άλλα λόγια, μηδένισε το χρονόμετρο. Ο πρόεδρος που θα εκλεγεί το 2018 είναι ο πρώτος πρόεδρος του νέου συστήματος», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε προεκλογικού τύπου συγκέντρωση στην πόλη Ντενιζλί.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, με αυτό τον τρόπο, απάντησε στους επικριτές του μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι επιμένουν πως δεν δικαιούται, βάσει συντάγματος, να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία για τρίτη θητεία.

«Όπως χθες βάλαμε τέλος στην τάξη της πολιτικής και στρατιωτικής κηδεμονίας, στο πραξικόπημα και στις προδοσίες των τρομοκρατών, έτσι και στις 14 Μαΐου θα θάψουμε την κηδεμονία του τραπεζιού στην κάλπη και θα απογοητεύσουμε όσους φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τη χώρα μας από μακριά», είπε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Όσο για το τι εννοεί ο… «ποιητής», με την ατάκα «θα θάψουμε την κηδεμονία του τραπεζιού στη κάλπη», πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος επέλεξε να σχολιάσει την συμφωνία και τις συναντήσεις των έξι αρχηγών κομμάτων της τουρκικής αντιπολίτευσης.

«Μηδενίσαμε το χρονόμετρο»

Ο Ερντογάν παρευρέθηκε σε μία τελετή «πολυ-εγκαινίων», αφού σε μία μέρα εγκαινίασε μια περιφερειακή οδό, μια σήραγγα, ένα συγκρότημα 1.449 κατοικιών και 50 καταστημάτων, μια μονάδα επεξεργασίας πόσιμου νερού και άλλα έργα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ