Σουηδία: Καλεί τους πολίτες της να αποφεύγουν τα πλήθη στην Τουρκία μετά την πυρπόληση του Κορανίου

Σουηδία: Καλεί τους πολίτες της να αποφεύγουν τα πλήθη στην Τουρκία μετά την πυρπόληση του Κορανίου

Μετά την Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Γαλλία, και η Σουηδία προειδοποιεί τους πολίτες της στην Τουρκία για τον κίνδυνο αντιποίνων, μετά το περιστατικό στην Στοκχόλμη.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας προειδοποίησε σήμερα τους Σουηδούς, που βρίσκονται στην Τουρκία, να αποφεύγουν τα πλήθη και τις διαδηλώσεις, έπειτα από την πρόσφατη πυρπόληση του Κορανίου στην Στοκχόλμη από έναν ακροδεξιό πολιτικό, την περασμένη εβδομάδα.

Στη συνέχεια, η Τουρκία ανέστειλε τις συνομιλίες με την Σουηδία και την Φινλανδία σχετικά με τα αιτήματά τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, μετά την κίνηση του αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος της Δανίας «Σκληρή Γραμμή», Ράσμους Παλουντάν, να κάψει ένα αντίτυπο του Κορανίου μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στην Στοκχόλμη.

Οι ενέργειες του Παλουντάν οδήγησαν σε διαδηλώσεις σε μουσουλμανικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία.

«Μακριά από μεγάλες συναθροίσεις και διαδηλώσεις»

«Οι Σουηδοί στην Τουρκία καλούνται να ενημερώνονται για την εξέλιξη των γεγονότων και να αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Διαδηλώσεις πιθανόν να πραγματοποιηθούν έξω από την πρεσβεία στην Άγκυρα και από το γενικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη μέσα στις επόμενες ημέρες», σημειώνεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ