Τουρκία: Πώς ο Ερντογάν χάνει ψήφους από την Γερμανία

Τουρκία: Πώς ο Ερντογάν χάνει ψήφους από την Γερμανία

Οι τεταμένες σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία πρόκειται να στοιχίσουν πολλές ψήφους στον Ταγίπ Ερντογάν.

Μία από τις πηγές Τούρκων ψηφοφόρων που εδώ και πάρα πολλά χρόνια έφερνε τις νίκες στον Ερντογάν προερχόταν από την Γερμανία. Σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ο Ερντογάν πραγματοποιούσε μία επίσκεψη στο Βερολίνο προκειμένου να μιλήσει στους Τούρκους ψηφοφόρους.

Τώρα, όμως, οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ της νέας Κυβέρνησης της Γερμανίας και του Τούρκου Προέδρου δυσκολεύει τα πράγματα. Παράδειγμα της κρίσης στις σχέσεις των δύο χωρών είναι η ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του Ερντογάν στην Γερμανία.

Αξίζει να αναφερθεί, πως ο Τούρκος πρόεδρος επρόκειτο να έχει συνομιλίες με τον Γερμανό καγκελάριο Σολτς σχετικά με το παρασκήνιο των τουρκικών εκλογών και τον τρόπο που αυτές επηρεάζουν τους Τούρκους κατοίκους της Γερμανίας. Αιτία της ακύρωσης είναι η ασυμφωνία σχετικά με το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψης.

Τι έγραφαν τα Τουρκικά ΜΜΕ

Το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο Bianet αναφέρει ότι η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Όλαφ Σολτς ναυγάγησε καθώς δεν επιτεύχθηκε συναίνεση κατά τις συνομιλίες μεταξύ του Συμβούλου Εξωτερικής Πολιτικής του Σολτς, Γενς Πλότνερ, και του εκπροσώπου του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, σχετικά με το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψης.

Ακόμη, από ότι φαίνεται ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη με τον βουλευτή του AKP Μουσταφά Ατσικγιέζ και τη στάση του απέναντι στους Κούρδους και τους οπαδούς του Φετουλλάχ Γκιουλέν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ