Ταγίπ Ερντογάν: Τα σκληρά παζάρια των Τούρκων με το ΝΑΤΟ

Ταγίπ Ερντογάν: Τα σκληρά παζάρια των Τούρκων με το ΝΑΤΟ

Ο Ταγίπ Ερντογάν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να «σπάσει» στα δύο την ψήφο του για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ βρίσκεται ξεκάθαρα στο χέρι του Ταγίπ Ερντογάν. Μετά το «πάγωμα» των διαδικασιών ένταξης από την πλευρά της Σουηδίας, ο Τούρκος Πρόεδρος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να «σπάσει» στα δύο την ψήφο του, αφήνοντας την Φινλανδία να μπει στην Συμμαχία.

Κάτι τέτοιο σημαίνει, ότι από την μία θέλει να δείξει στους συμμάχους στο ΝΑΤΟ πως δεν μπλοκάρει την επέκταση της συμμαχίας, ενώ από την άλλη θέλει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα της δυσαρέσκειας του, όταν κατά την διάρκεια μίας διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Στοκχόλμη, κάηκε ένα αντίτυπο του Κορανίου.

Ποια η απόφαση Ερντογάν για Σουηδία και Φινλανδία

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι «η Τουρκία μπορεί να απαντήσει «διαφορετικά» στην προσπάθεια της Φινλανδίας να μπει στο ΝΑΤΟ, κάτι που θα «σοκάρει» τη Σουηδία».

«Μπορεί να απαντήσουμε διαφορετικά στη Φινλανδία εάν χρειαστεί. Η Σουηδία θα σοκαριστεί όταν απαντήσουμε διαφορετικά στη Φινλανδία. Αλλά η Φινλανδία δεν πρέπει να κάνει το ίδιο λάθος», είπε ο Ερντογάν σε συνάντηση με νέους στην επαρχία Μπιλετσίκ της χώρας.

Η Άγκυρα έδωσε μια λίστα 120 ατόμων στη Σουηδία για έκδοση στην Τουρκία, είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας: «Πρέπει να εκδώσετε αυτούς τους τρομοκράτες για να μπορέσετε να μπείτε στο ΝΑΤΟ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ