Ερυθρός Σταυρός: Ο πλανήτης παραμένει «επικίνδυνα απροετοίμαστος» για την επόμενη πανδημία

Ερυθρός Σταυρός: Ο πλανήτης παραμένει «επικίνδυνα απροετοίμαστος» για την επόμενη πανδημία

Τον κώδωνα κινδύνου έκρουσε σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός αναφορικά με το ξέσπασμα της επόμενης πανδημίας και κατά πόσο είναι προετοιμασμένος ο κόσμος για αυτήν.

«Επικίνδυνα απροετοίμαστο» κρίνει τον πλανήτη, ο Ερυθρός Σταυρός μπροστά στην πιθανότητα ξεσπάσματος μίας νέας πανδημίας.

Επισημαίνει πως παρά τις αδυναμίες που αποκαλύφθηκαν τα τρία χρόνια της Covid – 19, εξακολουθούν να υπάρχουν «σοβαρές ελλείψεις» ισχυρών συστημάτων πρόληψης και προετοιμασίας.

Η Διεθνής Ομοσπονδία συλλόγων του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) εκτιμά πως η εμπιστοσύνη, η ισότητα και η τοπική δράση πρέπει να είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους να οικοδομηθεί η προετοιμασία για την επόμενη κρίση.

Ο ανθρωπιστικός οργανισμός τονίζει πως οι κυβερνήσεις των χωρών δεν είναι περισσότερο προετοιμασμένες σήμερα, απ’ ό,τι ήταν το 2019, όταν ξέσπασε η Covid-19 στην Κίνα, και υπογραμμίζει πως ο κίνδυνος να έρθουν αντιμέτωπες με δύο κρίσεις ταυτόχρονα είναι μεγάλος.

Συνεπώς ο Ερυθρός Σταυρός επισημαίνει την αύξηση των φυσικών καταστροφών που συνδέονται με το κλίμα και τα κύματα επιδημιών κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα, μεταξύ των οποίων η Covid-19 δεν είναι παρά μόνο ένα παράδειγμα.

«Η πανδημία της Covid-19 θα πρέπει να είναι μια προειδοποίηση για να προετοιμαστεί η διεθνής κοινότητα από τώρα για την επόμενη υγειονομική κρίση», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του IFRC Τζάγκαν Τσαπαγκάιν.

«Η επόμενη πανδημία θα μπορούσε να είναι άμεση και εάν η εμπειρία της Covid-19 δεν επιταχύνει τις προετοιμασίες, τι θα μπορούσε να το κάνει;», διερωτήθηκε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ