Βλαντίμιρ Πούτιν: Πολύ πιθανό το πραξικόπημα εναντίον του

Βλαντίμιρ Πούτιν: Πολύ πιθανό το πραξικόπημα εναντίον του

Συνεχίζουν να ανατρέπονται οι ισορροπίες που έχει εγκαθιδρύσει εδώ και χρόνια ο Βλαντίμιρ Πούτιν. - Πολλοί λένε πως έρχεται πραξικόπημα.

Ο πόλεμος, η οικονομική ύφεση και η φτώχεια στην Ρωσία, έχουν δημιουργήσει ένα πολύ αρνητικό κλίμα γύρω από το πρόσωπο του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ακόμη, λόγω των κυρώσεων της ΕΕ έχουν επιδεινωθεί και οι καλές σχέσεις που είχε με την ρωσική ελίτ, με αποτέλεσμα να μην έχει ούτε την δική τους στήριξη.

Ένας από τους πιο πολύτιμους πρώην συνεργάτες και λογογράφους του Ρώσου Προέδρου, ο Αμπάς Γκαλιάμοφ, ανέφερε πως η κατάσταση στο εσωτερικό, που κάποτε ήταν πανίσχυρος, έχει αρχίσει να «μυρίζει» όλο και πιο έντονα πραξικόπημα.

Οι αιτίες ενός πραξικοπήματος

Ο κ. Γκαλιάμοφ, αναφέρει πως με την οικονομική κατάσταση να γίνεται όλο και πιο δύσκολη για το μεγαλύτερο μέρος των Ρώσων, τον πόλεμο στην Ουκρανία να έχει μόνο εξαιρετικά αρνητικά αποτελέσματα για την Ρωσία και χιλιάδες νεκρούς Ρώσους να επιστρέφουν, έστω και πολύ αργά, στις οικογένειές τους και κυρίως τον ηγέτη της χώρας να εμφανίζεται σήμερα πιο ανίσχυρος από ποτέ στα μάτια του λαού του, ένα πραξικόπημα εναντίον του είναι απλά θέμα χρόνου.

Ακόμη, ο ίδιος πρόσθεσε πως με όλη αυτήν την κατάσταση που ισχύει στην χώρα, οι πολίτες πολύ σύντομα θα στρέψουν το βλέμμα του προς το Κρεμλίνο ζητώντας όχι απαντήσεις αλλά την απόδοση ευθυνών. Τότε, δεν θα αργήσει να ξεσπάσει και μία άνευ προηγουμένου κοινωνική εξέγερση που υπάρχει περίπτωση αν δεν τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο, η κατάσταση να ξεφύγει και η εξέγερση να εξελιχθεί σε πραξικόπημα. 

Ελεύθερη πτώση για την δημοτικότητα του Πούτιν

Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος βλέπει ότι η δημοτικότητα του πέφτει κατακόρυφα εν μέσω μιας σειράς στρατιωτικών ήττων στην Ουκρανία. Εάν ο Πούτιν επιδιώξει να βάλει υποψηφιότητα για ακόμη μια θητεία – είναι πρόεδρος ή πρωθυπουργός από το 1999 – «μπορεί να μην εκλεγεί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ