Τουρκία: Πώς το ΥΠΕΞ έχει γίνει υπηρεσία κατασκοπείας και ο «μυστικός φύλακας» του Ερντογάν

Τουρκία: Πώς το ΥΠΕΞ έχει γίνει υπηρεσία κατασκοπείας και ο «μυστικός φύλακας» του Ερντογάν

Ο ρόλος του υφυπουργού Εξωτερικών και του πατέρα του.

Στο πώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει μετατρέψει στο υπουργείο Εξωτερικών στο «άρμα μάχης» για να διεξάγει η Τουρκία μυστικές επιχειρήσεις ‘ωστε εκπληρώσει τις νεοοθωμανικές του φιλοδοξίες ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρεται εκτενές άρθρο του Nordic Monitor.

Μάλιστα το άρθρο στέκεται στον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιασίμ Εκρέμ Σερίμ και στον πατέρα του που έχει μακρόχρονη σχέση με τον Ερντογάν.

Ο 37χρονος Γιασίν Εκρέμ Σερίμ δεν υπηρέτησε ποτέ του σε κάποιο διπλωματικό πόστο, ωστόσο διορίστηκε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών στις 16 Οκτωβρίου του 2022 αφότου βρισκόταν στην κυβέρνηση του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) από διάφορες θέσεις συμβούλων.

Ο «μυστικός φύλακας» του Ερντογάν

Όλα αυτά χάρη στον πατέρα του Μακσούτ Σερίμ, επικεφαλής σύμβουλο του Τούρκουπροέδρου που έχει το παρατσούκλι  ο «μυστικός φύλακας» του Ερντογάν, καθώς θεωρείται ως ο άνθρωπος-κλειδί που διηύθυνε το κρυφό ταμείο που χρησιμοποιούσε ο Ερντογάν για τις προσωπικές του βλέψεις εδώ και χρόνια.

Αυτό το ταμείο δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό τους κράτους και κρατιέται σαν επτασφράγιστο μυστικό καθώς πρόκειται για τους πόρους που χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στην Τουρκία και στο εξωτερικό υπό τις οδηγίες στον Ερντογάν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ