Δούρειος Ίππος του ΝΑΤΟ η Τουρκία του Ερντογάν – Μπορεί να αντισταθεί στον εκβιασμό του;

Δούρειος Ίππος του ΝΑΤΟ η Τουρκία του Ερντογάν – Μπορεί να αντισταθεί στον εκβιασμό του;

Υπάρχει μια σιωπηρή κατανόηση εντός του ΝΑΤΟ ότι η Τουρκία είναι μια ειδική περίπτωση και, παρά το γεγονός ότι είναι ένας απρόβλεπτος σύμμαχος, είναι «προτιμότερο να βρίσκεται εντός παρά εκτός» Συμμαχίας.

Την στάση που κρατάει η Τουρκία εντός του ΝΑΤΟ αναλύει το περιοδικό Foreign Policy, κάνοντας λόγο για «επαμφοτερίζουσα» στάση και σημειώνοντας πως ορισμένα μέλη της Συμμαχίας θα πρέπει να πιέσουν την Τουρκία να τηρήσει την συμφωνία που έκανε, τον περασμένο Ιούνιο στη Μαδρίτη, με την Σουηδία και τη Φινλανδία.

Όπως αναφέρει, οι «νόμιμες ανησυχίες» της Τουρκίας στη Συρία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω ξεχωριστής οδού, και με τρόπο που να λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες και άλλων συμμάχων του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Μεταξύ των παραδειγμάτων που χρησιμοποιεί το περιοδικόγια να αποδείξει την διττή στάση της Τουρκίας εντός του ΝΑΤΟ είναι και αυτό της Ανατολικής Μεσογείου.

Όπως σημειώνει, η Τουρκία επιδιώκει «αμφιλεγόμενες (και παράνομες) γεωτρητικές δραστηριότητες, έχει υπογράψει συμφωνία ενέργειας με την Λιβύη, και εφαρμόζει επιθετική ρητορική και επίδειξη δύναμης προς την Ελλάδα, η οποία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ».

Ωστόσο, επισημαίνεται, υπάρχει μια σιωπηρή κατανόηση εντός του ΝΑΤΟ ότι η Τουρκία είναι μια ειδική περίπτωση και παρά το γεγονός ότι είναι ένας απρόβλεπτος σύμμαχος είναι «προτιμότερο να βρίσκεται εντός παρά εκτός» του ΝΑΤΟ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ