«Παρακαλώ, ελάτε, βοήθεια»: Ηχητικό μήνυμα από τα συντρίμμια ξενοδοχείου

«Παρακαλώ, ελάτε, βοήθεια»: Ηχητικό μήνυμα από τα συντρίμμια ξενοδοχείου

Ομάδα βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών καθώς και φοιτητές που βρίσκονταν σε εκπαιδευτική εκδρομή έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια του ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν, απ' όπου έστειλαν ηχητικό μήνυμα, ζητώντας βοήθεια.

Στο ξενοδοχείο «Isias» (φωτογραφία, επάνω από akilligundem.com) στο Αντιγιαμάν της Τουρκίας όπου διέμενε η ομάδα βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών του επαγγελματικού κολλεγίου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, έφτασε το βράδυ χθες Δευτέρα η ομάδα διάσωσης της «πολιτικής άμυνας» που αναχώρησε το απόγευμα από τα κατεχόμενα, μαζί με συγγενείς των 28 μαθητών και συνοδών τους, που αγνοούνται από τον μεγάλο σεισμό.

«Από εκεί παιδιά δεν βγήκαν»

Το ξενοδοχείο κατέρρευσε εντελώς. Εκεί βρίσκεται και η «πρόξενος» του ψευδοκράτους από το Γκαζιαντέπ, η οποία δήλωσε πως δεν βρέθηκε κανείς μέχρι στιγμής στα ερείπια του εν λόγω ξενοδοχείου.

Διαβάστε επίσης: Επίσημη η… βόμβα με Ίρβινγκ στους Μάβερικς

Η Φατμά Ντεμιρέλ δήλωσε στον «Μπαϊράκ» ότι όταν πήγε επιτόπου χθες στις 10 το πρωί διαπίστωσε ότι ένας εκπαιδευτικός και 3 γονείς ήταν καλά στην υγεία τους. Φαίνεται πως αυτοί διέμεναν στο ξενοδοχείο, αλλά κατάφεραν και βγήκαν ζωντανοί, όπως μεταδίδει το politis.com.cy από την Κύπρο.

Μια από τις μητέρες που μετέβησαν με την ειδική πτήση στο Αντιγιαμάν δήλωσε στο τουρκοκυπριακό κανάλι Σιμ πως εδώ και 18 ώρες δεν είχαν γίνει εργασίες στα ερείπια του ξενοδοχείου όπου βρίσκονται τα παιδιά τους και πως το πρωί μόνο 4 γονείς μπόρεσαν μόνοι τους να σώσουν τους εαυτούς τους.

«Δεν υπάρχουν νέα από τα παιδιά μας, όποιον κι αν ρωτήσαμε μας είπαν ότι από εκεί παιδιά δεν βγήκαν», είπε η Φαριχά Γιγιτούρκ. «Το ξενοδοχείο των 8 ορόφων έχει καταρρεύσει εντελώς», πρόσθεσε.

Οι εργασίες διάσωσης, ανέφερε, άρχισαν όταν έφτασε εκεί η ομάδα από τα κατεχόμενα, δηλαδή αργά το απόγευμα χθες.

Ο «υπουργός συγκοινωνιών», Ερχάν Αρικλί ανακοίνωσε ότι με το ίδιο αεροπλάνο που πήγαν στον Αντιγιαμάν οι γονείς των αγνοουμένων παιδιών και η ομάδα διάσωσης, θα επιστρέψουν 16 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί άλλης ομάδας βόλεϊ, γυμνασίου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, που βρίσκονταν στην ίδια πόλη, αλλά διέμεναν σ’ άλλο ξενοδοχείο και κατάφεραν να σωθούν.

«Βοήθεια»

Στο ξενοδοχείο «Isias», όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, είχαν καταλύσει και 43 φοιτητές που βρίσκονταν σ’ εκπαιδευτική εκδρομή τουριστικών ξεναγών από διάφορα πανεπιστήμια. Οι 12 απ’ αυτούς διασώθηκαν από πολίτες, αλλά οι υπόλοιποι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Μεταδίδουν, επίσης, ηχητικό μήνυμα που φέρεται να έστειλαν από τα συντρίμμια, ζητώντας βοήθεια:

«Διατηρούμε αρκετά καλά τη συνείδησή μας αυτή τη στιγμή. Είμαι ο Ali Osman Aydin. Εχω μαζί μου τον Nazim Harput. Nazim Can Harput. Ημασταν στο ξενοδοχείο Isias. Το κτίριο κατέρρευσε πάνω μας. Βλέπουμε έξω. Ο κόσμος έφτασε σ’ εμάς. Αλλά δεν είναι κάτι που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι. Το AFAD (σ.σ.: η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Τουρκίας) πρέπει να έρθει εδώ.

»Οχι πολίτες. Εχουμε πιεί αρκετά φάρμακα. Αυτά τα φάρμακα μας ηρεμούν λίγο. Αλλά δεν αντέχουμε άλλο. Κοίτα, βλέπω έξω. Εδώ υπάρχει χώρος στάθμευσης. Υπάρχει μια μικρή οροφή στην κορυφή του πάρκινγκ. Βλέπω τη Right Decision Educational Institutions. Παρακαλώ AFAD, ασθενοφόρο, κάτι, ελάτε. Βοήθεια».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ