Ελληνοτουρκικά: Τι περιμένουμε μετά τη «διπλωματία των σεισμών»

Ελληνοτουρκικά: Τι περιμένουμε μετά τη «διπλωματία των σεισμών»

Καθημερινά συγκεντρώνονται ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας προκειμένου να σταλούν στις περιοχές της Τουρκίας όπου υπάρχουν ανάγκες

Ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης προς τις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας που ισοπέδωσε ο φονικός σεισμός, βρίσκεται σε εξέλιξη από τη χώρα μας, με απλούς πολίτες να πρωτοστατούν σε αυτήν την προσπάθεια, δείχνοντας στην πράξη ότι οι δύο λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.

Καθημερινά συγκεντρώνονται ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας προκειμένου να σταλούν στις περιοχές της Τουρκίας όπου υπάρχουν ανάγκες.

Διαβάστε επίσης: Καραπαπάς για το χέρι του Παλάσιος: «Το καλό είναι ότι μαθαίνουμε νέους κανονισμούς»

Την ίδια στιγμή, οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας άνοιξαν και πάλι μετά τα φονικά Ρίχτερ ενώ χθες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρέθηκε στην Τουρκία Τουρκία όπου είχε θερμό εναγκαλισμό με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ ευχαρίστησε τον ομόλογό του για την βοήθεια της Ελλάδας ενώ και οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν ότι Ελλάδα και Τουρκία δεν θα πρέπει να περιμένουν σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές, προκειμένου να βελτιώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις. 

Η επόμενη μέρα στα ελληνοτουρκικά

Η «διπλωματία των σεισμών» έχει ενεργοποιηθεί καθώς οι δύο χώρες έχουν καθημερινή επαφή σε υψηλό επίπεδο στον απόηχο των φονικών Ρίχτερ που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 36.000 σε Τουρκία και Συρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ