Σεισμός στη Συρία: Υπό κατάρρευση το σύστημα υγείας – Γεμάτα τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό και υλικά

Σεισμός στη Συρία: Υπό κατάρρευση το σύστημα υγείας – Γεμάτα τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό και υλικά

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες νοσηλευτή σε νοσοκομείο στις σεισμόπληκτες περιοχές

Αδυνατώντας να σώσει την οικογένειά του, που θάφτηκε στα συντρίμμια του σπιτιού της στη βορειοδυτική Συρία μετά τους φονικούς σεισμούς, ο νοσηλευτής Άμπντελ Μπάσετ Χαλίλ, δεν είχε άλλη επιλογή παρά να συνεχίσει να φροντίζει ακατάπαυστα τους εκατοντάδες τραυματίες που συρρέουν στο νοσοκομείο όπου εργάζεται.

Ο σεισμός που έπληξε την περασμένη Δευτέρα την Τουρκία και τη γειτονική Συρία δοκιμάζει τα νοσοκομεία των συριακών περιοχών που ελέγχονται από τους αντάρτες και τα οποία ήδη αντιμετώπιζαν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, φάρμακα και υλικά.

«Βοηθούσα τους ανθρώπους στο νοσοκομείο ενώ η σύζυγός μου και οι δυο κόρες μου ήταν κάτω από τα χαλάσματα, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για αυτές», είπε ο 50χρονος Χαλίλ, νοσηλευτής ειδικευμένος στην αναισθησιολογία, που εργάζεται στο νοσοκομείο της Χαρίμ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Θάνατος και ζωή

Την ώρα του σεισμού βγήκε από το νοσοκομείο και αντιλήφθηκε με τρόμο ότι το σπίτι του, σε πολύ μικρή απόσταση, είχε καταρρεύσει. Καθώς δεν μπορούσε να προσφέρει καμία βοήθεια στην οικογένειά του, επέστρεψε στο νοσοκομείο όπου άρχισαν να φτάνουν κατά κύματα οι τραυματίες. Εκεί μεταφέρονταν και οι νεκροί – μεταξύ τους ήταν ο διοικητικός διευθυντής του νοσοκομείου και ο επικεφαλής των νοσηλευτών.

«Η πρώτη ημέρα ήταν πολύ δύσκολη, πολύ σκληρή, σαν να πέρασαν 50 χρόνια μέσα σε λίγες ώρες» είπε ο Χαλίλ. Τις επόμενες δύο επωφελήθηκε από κάποια σπάνια διαλείμματα στο νοσοκομείο, έτρεχε στο κατεστραμμένο σπίτι του και παρακολουθούσε το έργο των σωστικών συνεργείων. Η γυναίκα του και οι κόρες του ανασύρθηκαν νεκρές 48 ώρες μετά τον σεισμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ