Σεισμός: Ποιο το μέλλον των ορφανών παιδιών σε Τουρκία και Συρία;

Σεισμός: Ποιο το μέλλον των ορφανών παιδιών σε Τουρκία και Συρία;

Χιλιάδες τα ζευγάρια σε όλο τον κόσμο που θέλουν να υιοθετήσουν την Άγια, τον Ταρίκ και τα άλλα παιδιά.

Δεν έχει τέλος το ανθρώπινο δράμα σε Τουρκία και Συρία.

Δίπλα στις κοντά 35.000 ζωές που χάθηκαν από τη διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση, που έπληξε και τις δύο χώρες, τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που έμειναν ορφανά.

Σύμφωνα με τον ειδικό επείγουσας επικοινωνίας της UNICEF, Τζόε Ίνγκλις, οι υιοθεσίες αποκλείονται αμέσως μετά από μια μεγάλη καταστροφή.

«Μέχρι να πιστοποιηθεί που βρίσκονται οι γονείς ή άλλοι στενοί συγγενείς τους, θεωρείται ότι έχουν ζώντες συγγενείς να τα αναλάβουν», εξηγεί.

«Κάθε προσπάθεια μας πρέπει να έχει στόχο την επανένωση αυτών των παιδιών με τις οικογένειες τους, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, αν θεωρηθεί φυσικά ότι είναι προς όφελος τους», προσθέτει ο ίδιος.

Σημάδι από το Θεό

Αιτία γι’ αυτές τις δηλώσεις στάθηκε, σύμφωνα με το CNN, το μεγάλο ενδιαφέρον, που υπήρξε από κάθε γωνιά της γης. για την υιοθεσία της μικρής Άγια (στα αραβικά σημαίνει «σημάδι από το Θεό»).

Η Άγια είναι το μωρό που γεννήθηκε μέσα στα συντρίμμια και βρέθηκε δεμένη από τον ομφάλιο λώρο στο σώμα της νεκρής μητέρας της, σπαράζοντας τις καρδιές όλων των ανθρώπων.

Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες μέρες, τη φροντίδα της μόλις βγει από το νοσοκομείο, θα αναλάβει ο θείος της, Σαλάχ αλ Μπαρντάν. 

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως υπήρξε επίσης και για υιοθεσία του 3χρονου Ταρίκ, μοναδικού επιζήσαντα, της 6μελούς οικογένειας του, επίσης στην πόλη Τζαντάρις στη βόρεια Συρία.

Ο πατέρας του και τα δύο αδέλφια του ανασύρθηκαν νεκροί, πριν οι διασώστες καταφέρουν να απεγκλωβίσουν εκείνον και να τον τρέξουν στο νοσοκομείο, όπου αποφασίστηκε να ακρωτηριαστεί το αριστερό του πόδι.

Λίγο αργότερα η μητέρα του και ένα ακόμα αδελφάκι του ανασύρθηκαν νεκροί από τα ερείπια του σπιτιού τους, ανέφερε το Reuters.

Αδιευκρίνιστος αριθμός

Για την ώρα ο αριθμός των παιδιών που έμειναν χωρίς οικογένεια ή κάποιων να τα φροντίσει δεν είναι δυνατόν να αποσαφηνιστεί.

Τα υπάρχοντα στοιχεία κάνουν λόγο για 263 παιδιά, που δεν μπορεί να βρεθεί κανένας δικός τους άνθρωπος, από τα οποία τα 162 βρίσκονται στο νοσοκομείο και τα 101 έχουν μεταφερθεί σε ειδικές μονάδες για να φροντιστούν μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει την επόμενη μέρα.

Αυτό που προσπαθούν οι αρμόδιες αρχές είναι να βρουν όποια συγγενικά τους πρόσωπα είναι ζωντανά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν τρέξουν τις διαδικασίες υιοθεσίες τους, υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουν θύματα βίας, εκμετάλλευσης και κακοποίησης, συμπεριλαμβανόμενου του κινδύνου της εμπορίας παιδιών.

Σύμφωνα με τον Ίνγκλις, μετά την παροχή καθαρού πόσιμου νερού, φαγητού, ρούχων και ιατρικής περίθαλψης και φαρμάκων, η UNICEF καταπιάνεται με την ψυχολογική υποστήριξη αυτών των παιδιών, προκειμένου να τα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το τραύμα που έζησαν.

Δεν είναι μια δουλειά που τελειώνει από τη μία μέρα στην άλλη, λέει ο ίδιος, εξηγώντας ότι στόχος είναι αυτά τα παιδιά να μπορέσουν να ξαναχτίσουν από την αρχή τις κατεστραμμένες ζωές τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ