Τουρκικές εκλογές: Ιστορικό στέλεχος του AKP προτείνει αναβολή

Τουρκικές εκλογές: Ιστορικό στέλεχος του AKP προτείνει αναβολή

Όταν το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών προτείνεται από έναν εκ των ιδρυτών του AKP, και για πολλά χρόνια συνοδοιπόρου και στενού συνεργάτη του Ερντογάν με σημαντικά πόστα στην κυβέρνηση αποτελεί μία τοποθέτηση ιδιαίτερα βαρύνουσας σημασίας.

Η Τουρκία μετράει περισσότερους από 31.000 νεκρούς και μία «κολοσσιαίων και καταστροφικών» διαστάσεων καταστροφή από τον φονικό σεισμό.

Οι επιπτώσεις της καταστροφής έχουν σαν αποτέλεσμα η κυβέρνηση του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) αλλά και ο ίδιος ο Ρετζέπ ΤΡαγίπ Ερντογάν να δέχονται σφοδρές επικρίσεις τόσο για την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού, αλλά και για τις κακοτεχνίες σε κτίρια και όσα δεν έγιναν 20 χρόνια για να προστατευθεί η χώρα από μία τέτοια τραγωδία.

Έτσι πλέον έχει ανοίξει τη συζήτηση αναβολής των προεδρικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο.

Ήδη σύμφωνα με τον αρθρογράφο του «Habertürk», Φατίχ Αλταϊλί, ο οποίος επικαλείται πηγές του AKP το συγκεκριμένο ενδεχόμενο έχει μπει στην ατζέντα της συζήτησης λόγω και του αρνητικού αντίκτυπου που έχει προκαλέσει ο καταστροφικός σεισμός για την κυβέρνηση με στόχο να καθυστερήσουν από έξι μήνες έως έναν χρόνο.

Η αναβολή των εκλογών φαίνεται πως είναι μία προοπτική που εξετάζεται σοβαρά από το κυβερνών κόμμα, όπως αφήνει να φανεί με μία εκτενή δήλωσή του στο Twitter το ιστορικό στέλεχος του AKP, Μπουλέντ Αρίντς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ