ΝΑΤΟ: Αναζωπυρώθηκε η σύγκρουση για τις αμυντικές δαπάνες των χωρών μελών λόγω Ουκρανίας

ΝΑΤΟ: Αναζωπυρώθηκε η σύγκρουση για τις αμυντικές δαπάνες των χωρών μελών λόγω Ουκρανίας

Διχασμένα τα μέλη του ΝΑΤΟ.

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ξεκίνησαν και πάλι σήμερα στις Βρυξέλλες τις συζητήσεις για την αύξηση των αμυντικών τους δαπανών, με τη Γερμανία να διάκειται θετικά προς την πρόταση οι χώρες να αφιερώνουν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ τους σε αυτές.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έφερε ξανά το ευαίσθητο αυτό θέμα στην καρδιά των συζητήσεων και θα αποτελέσει ένα από τα κεντρικά ζητήματα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στο Βίλνιους.

Τι προτείνει ο Στόλτενμπεργκ

Εδώ και πολλούς μήνες ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητες σημαντικές επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών ικανοτήτων της Συμμαχίας. Παράλληλα θεωρεί ότι πρέπει να αναθεωρηθεί προς τα πάνω η δέσμευση στην οποία κατέληξαν το 2014 οι χώρες μέλη, σύμφωνα με την οποία καλούνται να δαπανούν περίπου το 2% του ΑΕΠ τους για την άμυνα.

«Συμμερίζομαι αυτή την εκτίμηση», δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους κατά την άφιξή του στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Η δαπάνη μόνο του 2% δεν θα είναι αρκετή. Θα πρέπει να αποτελεί τη βάση για οτιδήποτε ακολουθήσει. Η γερμανική κυβέρνηση το συζητά αυτό τώρα και σύντομα θα καταλήξει σε συμφωνία», επεσήμανε ο Πιστόριους σε δημοσιογράφους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ