Σεισμός: Το νέο τοπίο στην Τουρκία – Πώς αλλάζει η εσωτερική και εξωτερική πολιτική

Σεισμός: Το νέο τοπίο στην Τουρκία – Πώς αλλάζει η εσωτερική και εξωτερική πολιτική

Οι σεισμοί ήδη δημιουργούν ένα νέο τοπίο στην Τουρκία και ως προς την εσωτερική και ως προς την εξωτερική πολιτική

Η Τουρκία έχει ήδη μπει σε μια νέα εποχή. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, όταν αυτές γίνουν, μια νέα συνθήκη διαμορφώνεται. Αντιφάσεις και δυναμικές που προϋπήρχαν τώρα έρχονται στο προσκήνιο και δεν μπορούν παρά να έχουν τα αποτελέσματά τους.

Ο ίδιος ο σεισμός είναι η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή που έχει αντιμετωπίσει η Τουρκία εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες και η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή που έχει αντιμετωπίσει η Ευρώπη εδώ και έναν αιώνα.

Το κόστος του σεισμού είναι τεράστιο. Η εταιρεία Verisk, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες δημιουργίας μοντέλων κινδύνου, εκτιμά ότι η συνολική οικονομική ζημιά στην Τουρκία από τους σεισμούς θα ξεπεράσει το 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από αυτές τις ζημιές η ασφαλιστική κάλυψη αφορά μόνο περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Αυτό παραπέμπει σε ένα κόστος τουλάχιστον 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα πρέπει να καλυφθεί από την κυβέρνηση.

Η προσπάθεια του Ερντογάν να διαχειριστεί την οργή εναντίον του

Ο Ερντογάν έχει βρεθεί στο στόχαστρο εκτεταμένης κριτικής σε βάρος του, όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ