Αλβανία: Συμμορίες έστησαν εκατοντάδες κάμερες για να βλέπουν τις κινήσεις της αστυνομίας

Αλβανία: Συμμορίες έστησαν εκατοντάδες κάμερες για να βλέπουν τις κινήσεις της αστυνομίας

Το παράνομο δίκτυο παρακολούθησης δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου εγκλήματος στο βαλκανικό έθνος.

Νέο πολιτικό σκάνδαλο προκαλεί πονοκέφαλο στον Έντι Ράμα, προκαλώντας περαιτέρω οργή στους ξεσηκωμένους πολίτες της Αλβανίας οι οποίοι ξεχύνονται στους δρόμους ζητώντας την παραίτησή του, ιδιαίτερα μετά τη υψηλόβαθμου στελέχους του FBI Charles McGonigal.

Όλα ξεκίνησαν μόλις το Balkan Insight έφερε στο φως υπόθεση με τοποθέτηση παράνομων καμερών παρακολούθησης στους δρόμους της Αλβανίας από συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος.

Η αλβανική αστυνομία εντόπισε περισσότερες από 500 παράνομες κάμερες παρακολούθησης που φέρεται να είχαν στηθεί από συμμορίες για να παρακολουθούν πολίτες και την επιβολή του νόμου, σε ένα σκάνδαλο που αναδεικνύει τη δύναμη των εγκληματικών δικτύων στο μικρό βαλκανικό έθνος.

Η αστυνομία είπε στο BIRN ότι μέχρι στιγμής 22 άτομα βρίσκονται υπό έρευνα για την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης σε πολλές πόλεις που μόλις πρόσφατα ανακαλύφθηκαν από την αστυνομία.

Το Σαββατοκύριακο εντοπίστηκαν 39 παράνομες κάμερες στην Κορυτσά και το Πόγραδετς, τοποθετημένες παράνομα από οργανωμένες εγκληματικές ομάδες με σκοπό την απόκτηση πληροφοριών και την παρακολούθηση των κινήσεων της αστυνομίας, σύμφωνα με το Balkan Insight.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ