Μωυσής Ελισάφ: Πέθανε ο πρώτος Έλληνας Εβραίος δήμαρχος

Μωυσής Ελισάφ: Πέθανε ο πρώτος Έλληνας Εβραίος δήμαρχος

Στη θλίψη βυθίστηκε η τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων και όχι μόνο από τον θάνατο του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ.

Τεράστια απώλεια για την πόλη των Ιωαννίνων, την οποία υπηρέτησε ως γιατρός, ως πανεπιστημιακός δάσκαλος, αλλά και ως δήμαρχος από το 2019, αποτελεί ο θάνατος του Μωυσή Ελισάφ, σε ηλικία 69 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Μωυσής Ελισάφ, που υπήρξε ο πρώτος Έλληνας Εβραίος Δήμαρχος, το τελευταίο διάστημα υποβαλλόταν σε θεραπείες για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Πολιτικός, πανεπιστημιακός και γιατρός, ο Μωυσής Ελισάφ γεννήθηκε το 1954 στα Ιωάννινα. Οι γονείς του ήταν επιζώντες του Ολοκαυτώματος, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τη συγκέντρωση κατά την οποία οι περισσότεροι Εβραίοι των Ιωαννίνων εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς.

Η ακαδημαϊκή πορεία

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1979. Εργάστηκε στο Institute of Lipids and Atherosclerosis Research, Sheba Medical Center, Tel Hashomer, Sackler School of Medicine του Πανεπιστημίου του Τελ-Αβίβ , Ισραήλ (1993-1994).

Ο Μωυσής Ελισάφ διετέλεσε καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομειακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ήταν επίσης υπεύθυνος των Εξωτερικών Ιατρείων Διαταραχών του Μεταβολισμού των Λιπιδίων και Παχυσαρκίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ