Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η δίκη του Άλκη Καμπανού

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η δίκη του Άλκη Καμπανού

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού

Με την κατάθεση μάρτυρα αστυνομικού συνεχίζεται για 10η μέρα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η δίκη των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, ύστερα από άγρια οπαδική επίθεση που δέχθηκαν στην περιοχή της Χαριλάου.

Πρόκειται για αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης που συμμετείχε στις έρευνες για τη σύλληψη των κατηγορουμένων. Είναι ο δέκατος κατά σειρά μάρτυρας στο σύνολο των 26 που περιλαμβάνονται στον σχετικό κατάλογο για την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Ο Ολυμπιακός βγήκε για κυνήγι…

Εξετάστηκαν οι δύο επιβάτες του αυτοκινήτου

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχαν εξεταστεί οι δύο επιβάτες του αυτοκινήτου το οποίο διήλθε τυχαία από το σημείο, την ώρα της φονικής επίθεσης. Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις που δέχθηκαν τόσο από το δικαστήριο όσο κι από τους παράγοντες της δίκης, οι δύο μάρτυρες (οδηγός και συνοδηγός) δεν ήταν σε θέση να εισφέρουν ουσιαστικά στοιχεία για την επίθεση, επικαλούμενοι άλλοτε την αδυναμία τους να θυμηθούν λεπτομέρειες κι άλλοτε την κακή οπτική επαφή που είχαν με τη σκηνή του εγκλήματος.

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση, το δικαστήριο θα διακόψει τη διαδικασία έως τις 2 Μαρτίου.

«Ακούσαμε φωνές, βρισιές, βογκητά»

«Ηταν πολλά άτομα, κινήθηκαν με γρήγορες κινήσεις. Φορούσαν κουκούλες και κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα που μπορούν να κάνουν ζημιά. Γινόταν πανικός μέσα στο στενό». Με αυτά τα λόγια αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της παρέας του Αλκη Καμπανού περιέγραψε τις κινήσεις των κατηγορουμένων και όσα διέκρινε μέσα από το αυτοκίνητό του καθώς περνούσε τυχαία με τον φίλο του από τον τόπο του εγκλήματος.

Πρόκειται για τον οδηγό του αυτοκινήτου που βρέθηκε πίσω από την πομπή των οχημάτων που χρησιμοποίησαν οι 12 κατηγορούμενοι. Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον φίλο του, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού, ο 19χρονος κατέθεσε ότι τρόμαξε «επειδή ήταν πολλά τα άτομα και φορούσαν κουκούλες», ενώ το μυαλό του πήγε απευθείας σε οπαδικό επεισόδιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ