Ιταλία: Απεργούν οι λιμενεργάτες – «Δεν στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία»

Ιταλία: Απεργούν οι λιμενεργάτες – «Δεν στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία»

Ούτε με τον Πούτιν, ούτε με το ΝΑΤΟ, διαμηνύουν οι λιμενεργάτες στην Ιταλία.

Με σύνθημα «Κάτω τα όπλα, πάνω οι μισθοί» πραγματοποιήθηκε διαδήλωση το Σάββατο στη Γένοβα και 24ωρη απεργία σε όλα τα λιμάνια της Ιταλίας.

Το Usb, το βασικό συνδικάτο των Ιταλών λιμενεργατών, τονίζει πως όλα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους: η αποστολή όπλων, τα θανατηφόρα δυστυχήματα κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και ο υψηλός πληθωρισμός.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, να στείλει όπλα στην Ουκρανία, που ακολουθήθηκε από δύο θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα, έχει αναζωπυρώσει τις διαμαρτυρίες των λιμενεργατών.

«Χρήματα για την πρόληψη ατυχημάτων, όχι για πόλεμο»

«Έχουμε συνδέσει την απεργία για λόγους ασφαλείας με την ήδη προγραμματισμένη απεργία κατά της διέλευσης όπλων από τα λιμάνια, γιατί κι εδώ, εκτός από το ηθικό ζήτημα, το ζήτημα της επαγγελματικής ασφάλειας βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής», διαμηνύει το σωματείο των λιμενεργατών στην Ιταλία.

Όπως τονίζουν, μάλιστα, «τα χρήματα που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν για την πρόληψη ατυχημάτων χρησιμοποιούνται χωρίς δισταγμό για τη χρηματοδότηση της κλιμάκωσης του πολέμου και για επενδύσεις στη βιομηχανία εξοπλισμών».

Σημειώνεται πως εδώ και εβδομάδες πραγματοποιούνται διαδηλώσεις και απεργίες σε πολλά ιταλικά λιμάνια και αεροδρόμια (Γένοβα, Λιβόρνο, Τεργέστη, Πίζα κ.α.).

Η διαμαρτυρία αφορά επίσης στον πληθωρισμό – ρεκόρ, ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

«Αγκάθι» ο πληθωρισμός

Στην ανακοίνωση του σωματείου Usb αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «αντί να προωθήσει νομοθεσία για την αύξηση των μισθών – λόγω του πληθωρισμού που βρίσκεται στο 11% και του μη βιώσιμου κόστους ζωής – το ιταλικό κράτος αποφάσισε να μας οδηγήσει σε πόλεμο».

«Ξοδεύοντας δισεκατομμύρια ευρώ σε όπλα που θα σταλούν στην Ουκρανία, όπλα που περνούν από τα λιμάνια μας και χρησιμοποιούνται για τη δολοφονία εργατών», επισημαίνεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ