Βραζιλία: Εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον πιο διαβόητο serial killer

Βραζιλία: Εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον πιο διαβόητο serial killer

Τον «γάζωσαν» με σφαίρες και εξαφανίστηκαν.

Ο Πέντρο Ροντρίγκες Φίλιο, γνωστός και με το παρατσούκλι «Πεντρίνιο Ματαντόρ» («ο σφαγέας Πετράκης») που θεωρείται ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος στη Βραζιλία αφού διέπραξε σχεδόν 100 φόνους και αποφυλακίστηκε έχοντας περάσει 42 χρόνια στη φυλακή, εκτελέστηκε την Κυριακή στη μέση του δρόμου κοντά στο Σάο Πάουλο, από αγνώστους που τον γάζωσαν με σφαίρες.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τη δολοφονία του Πέντρο Ροντρίγκες Φίλιο, στο Μόγκι ντας Κρούζες, κοντά στη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη.

«Το θύμα πυροβολήθηκε και οι ύποπτοι διέφυγαν» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Δημόσιας Ασφάλειας της Πολιτείας του Σάο Πάουλο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο «Πεντρίνιο Ματαντόρ» δολοφονήθηκε περίπου στις 10 το πρωί μπροστά από το σπίτι της αδερφής του.

Η αστυνομία εντόπισε ένα μαύρο όχημα το οποίο ενεπλάκη στη μεταφορά των εκτελεστών, ωστόσο τα κίνητρα της δολοφονίας δεν έχουν ξεκαθαριστεί.

Ο Φίλιο ήταν 68 ετών και αποφυλακίστηκε το 2018. Είχε αφηγηθεί την ιστορία της ζωής του σε πολλά μέσα ενημέρωσης και ντοκιμαντέρ. Έκτοτε ζούσε στο Ιτανχαέμ στις ακτές του Σάο Πάουλο και επισκεπτόταν τους συγγενείς τους στο Μόγκι ντας Κρούζες.

Μετά την αποφυλάκισή του είχε ξεκινήσει μια «καριέρα» στο YouTube, όπου αναφερόταν στη ζωή του, σχολίαζε διάφορα εγκλήματα και προειδοποιούσε τους νέους να μην επιδίδονται σε εγκληματικές πράξεις. Στην πλατφόρμα σύντομων βίντεο Kwai είχε γίνει σταρ, έχοντας περισσότερους από 267.000 συνδρομητές.

«Σκότωνε ανθρώπους που θεωρούσε ανεπιθύμητους για την κοινωνία»

Η εγκληματολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Κατά συρροή δολοφόνοι: Made in Brazil», Ιλάνα Κασόι, είπε ότι ο «Πεντρίνιο» σκότωνε ανθρώπους τους οποίους ο ίδιος θεωρούσε «ανεπιθύμητους» για την κοινωνία – πολλοί ήταν μέλη συμμοριών ή συγκρατούμενοί του στη φυλακή.

«Αντανακλά την κοινωνία που ζούμε, μία χώρα με όπου μόνο το 10% των δολοφονιών εξιχνιάζεται και αυτό δημιούργησε αυτή τη διαστρευλωμένη αντίληψη. Το πρόβλημα είναι ότι τα θύματα του Πεντρίνιο δεν είχαν δικαίωμα σε δικηγόρο όπως ο ίδιος», συμπλήρωσε.

Είπε επίσης ότι είχε εντυπωσιαστεί από τη χαρά, την άνεση στους τρόπους και την ευφυΐα» του Φίλιο, τον οποίο είχε γνωρίσει από κοντά. «Στο τέλος, γοήτευε τους ανθρώπους», είπε η Κασόι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Folha de S. Paulo.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ