Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα - Πρόγνωση για την Κυριακή

Για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους έχει προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) μέχρι τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική)

β) μέχρι το μεσημέρι στη Θράκη

γ) μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Την Κυριακή (12/3) οι ισχυροί βοριάδες θα διώξουν την υγρασία και θα ρίξουν τη θερμοκρασία αισθητά.

Ο καιρός σήμερα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετά ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα στη Δυτική Ελλάδα, στη Θράκη και στα νησιά του Βορειοανατολικού και Ανατολικού Αιγαίου. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων, κυρίως στα νησιά του Βορειοανατολικού και Ανατολικού Αιγαίου. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 21 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 20, στην Ήπειρο από 8 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 20-22, στα Επτάνησα από 11 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 18 και στην Κρήτη από 13 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα μέχρι τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική και την ανατολική) και μέχρι το μεσημέρι στη Θράκη, βαθμιαία από τα δυτικά θα εξσθενήσουν και από το απόγευμα στη Μακεδονία θα σταματήσουν.Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα έως τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βορείων διευθύνσεων.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα μέχρι τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, βαθμιαία θα εξσθενήσουν και από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως τις πρωινές ώρες κατά τόπους στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Τα φαινόμενα, που μέχρι τις πρωινές ώρες στην κεντρική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα, γρήγορα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα στρεφόμενοι τη νύχτα στα βόρεια σε βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 και στην Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να είναι ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπολοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρική και τα νότια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία σε όλη τη χώρα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση σε όλη τη χώρα. Θα φθάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε Live την πορεία της κακοκαιρίας 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ