Τέμπη: Κρεσέντο αστυνομικής βίας στις συγκεντρώσεις και ύποπτες φιλίες με κουκουλοφόρους

Τέμπη: Κρεσέντο αστυνομικής βίας στις συγκεντρώσεις και ύποπτες φιλίες με κουκουλοφόρους

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο και φωτογραφίες από τη χρήση αστυνομικής βίας στις διαδηλώσεις για τα Τέμπη.

Μέρα πανελλαδικής απεργίας σήμερα και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη αλλά κυρίως για να απαιτήσουν να αποδοθεί δικαιοσύνη για το «έγκλημα» που συντελέστηκε.

Από την αποφράδα ημέρα της φονικής σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, πληθώρα κινητοποιήσεων έχει διοργανωθεί με πολύ ισχυρή παρουσία του κόσμου. Τόσο στην προηγούμενη πορεία της 5ης Μαρτίου στο Σύνταγμα, όσο και σε σημερινές πορείες στην Αθήνα, η αστυνομική βία, σύμφωνα με καταγγελίες και βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, είναι η απάντηση στη λαϊκή οργή.

Διαβάστε επίσης: Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός 72-74: Θρύλος στο Κάουνας, εκεί που θα το ΣΗΚΩΣΕΙ!

Χημικά και βία στο Σύνταγμα
Την Κυριακή 5 Μαρτίου διοργανώθηκε συγκέντρωση για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη. Στο τέλος της διαμαρτυρίας ξέσπασαν επεισόδια στην κάτω πλευρά της πλατείας, με τη ρίψη κρότου λάμψης και χημικών.

Ομάδα αποσπάστηκε από τον κόσμο και επιτέθηκε με αντικείμενα και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων ακόμα και σε πολίτες που απλώς βρίσκονταν στο σημεία για να διαδηλώσουν.

Σοκαριστικό βίντεο με απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές
Τη σημερινή πορεία για τα Τέμπη σημάδεψε ένα βίντεο που έκανε τον γύρο των social media και έδωσε στη δημοσιότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ με αστυνομικούς των ΜΑΤ να κάνουν αδικαιολόγητη χρήση βίας. Ειδικότερα, στο βίντεο φαίνονται δυνάμεις των ΜΑΤ χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια πρόκληση εκ μέρους των διαδηλωτών, μία επίθεση εναντίον τους, στη διάρκεια της μεγάλης πορείας.

Φίλης: Ήμουν μάρτυρας της απρόκλητης επίθεσης των ΜΑΤ – Έτσι εννοεί το «συγγνώμη» για τα Τέμπη ο Μητσοτάκης;
Τη δική του εκδοχή και μαρτυρία για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην απεργιακή διαδήλωσε έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Ομάδα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που έκλειναν την αρχή της Φιλελλήνων, βάδισε επιθετικά και αναίτια μέσα στο σώμα της διαδήλωσης, διασπώντας το μπλοκ των διαδηλωτών και ξεκινώντας τα επεισόδια. Ακολούθησαν κρότοι, κραυγές, ξυλοδαρμοί.

Δεν υπάρχει ούτε ίχνος αιτιολόγησης για την προκλητική αυτή επίθεση της αστυνομίας, που έγινε λίγα μέτρα μπροστά μου, ακριβώς κάτω απ’ τα μάτια μου. Ούτε ίχνος! Ήταν απολύτως απρόκλητη – και καλώ τον αρμόδιο υπουργό κ. Θεοδωρικάκο να διαψεύσει, αν είναι σε θέση, αυτό που είδα και καταθέτω.

Η αναίτια επίθεση εξυπηρετεί κυβερνητικό σχέδιο για εκφοβισμό της νεολαίας: “Θα τρώτε κάθε φορά τόσο ξύλο, που δεν θα κατεβαίνετε στις διαδηλώσεις”.

Έτσι εννοεί το “συγγνώμη” για τα Τέμπη ο Μητσοτάκης; Δεν έχει καταλάβει ότι έχει ξεσηκώσει ολόκληρη τη νεολαία; Δεν έχει αντιληφθεί ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης θα γυρίσει εναντίον του;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ματατζής χτυπάει με την ασπίδα του διαδηλώτρια
Ακόμα ένα βίντεο αστυνομικής βίας διαδόθηκε γρήγορα στο Twitter με έναν άνδρα των ΜΑΤ να χτυπάει με την ασπίδα του διαδηλώτρια.

Κόσμος που ήταν μπροστά στο περιστατικό άρχισε να φωνάζει κατά του αστυνομικού που χτύπησε την κοπέλα και οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά.

Όπως φαίνεται, το όχημα ακολουθεί ανεξέλεγκτη πορεία και προσκρούει με δύναμη πάνω σε κάδο απορριμμάτων, ενώ ακριβώς δίπλα στέκονται διαδηλωτές.

Από τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος διαδηλωτής, όπως διαπιστώνει κανείς βλέποντας το βίντεο, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media.

Στον απόηχο των αντιδράσεων η ΓΑΔΑ διέταξε έρευνα για το περιστατικό με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο οδηγός του γερανού έκανε αυτόν τον επικίνδυνο ελιγμό θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα διερχόμενων πολιτών.

Αστυνομικές πηγές για το περιστατικό

Αστυνομικές πηγές διευκρίνιζαν ότι ο συγκεκριμένος γερανός στις 13.45 κατευθυνόταν εκείνη την ώρα στο σημείο που λίγο νωρίτερα είχαν σπάσει το όχημα της αστυνομικής  συνοδείας της πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη στο ύψος της Βουκουρεστίου.

Επίσης σημείωναν ότι από την πρώτη εικόνα που έχουν αποκομίσει είναι ότι ο οδηγός του γερανού επιχειρεί να αποφεύγει τον εγκλωβισμό που επιχειρούν να κάνουν στήνοντας οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων κάποια άτομα όπως φαίνεται και στα σχετικά βίντεο.

Οι… φιλίες κουκουλοφόρων και ΜΑΤ

Τουλάχιστον εντύπωση προκαλούν φωτογραφίες που δείχνουν κουκουλοφόρους να βρίσκονται πίσω από διμοιρία MAT στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των σημερινών απεργιακών κινητοποιήσεων για να μη συγκαλυφθεί το «έγκλημα» στα Τέμπη.

Οι κουκουλοφόροι είναι ντυμένοι σαν αντιεξουσιαστές, ενώ «διορθώνουν» ο ένας τον εξοπλισμό του άλλου, χωρίς να ενοχλούνται από την παρουσία της Αστυνομίας.  

Σε σχετικές αναρτήσεις στο Twitter, τα σχόλια έπεσαν βροχή για τη στάση της Αστυνομίας.

Καταγγελία: Όχημα –πιθανόν της ασφάλειας- παρέσυρε και τραυμάτισε διαδηλωτή

Έκκληση στο Facebook απευθύνεται για να βρεθεί όχημα που παρέσυρε και τραυμάτισε διαδηλωτή κατά τη διάλυση από τα ΜΑΤ της απεργιακής πορείας για τα Τέμπη.

Σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «ενώ διαδηλωτές και διαδηλώτριες έφευγαν μέσω της οδού Ακαδημίας προς Ομόνοια, κλούβες των ΜΑΤ και αυτοκίνητα της αστυνομίας και της ασφάλειας περνούσαν ανάμεσα από τους χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούσαν να διαφύγουν από τα δακρυγόνα.

Ενώ υπήρχε έντονη κατακραυγή από πλευράς των διαδηλωτών προς τις κλούβες των ΜΑΤ, ενα άσπρο αμάξι πιθανόν της ασφάλειας (λόγω του μοντέλου- Citroen Xsara ), επιτάχυνε και παρέσυρε δύο διαδηλωτές. Ο ένας διαδηλωτής χτυπήθηκε έντονα από το αμάξι, και ως αποτέλεσμα βρέθηκε μέτρα μακριά από την πρόσκρουση στο πάτωμα με χτυπήματα στο κεφάλι (από την πτώση στην άσφαλτο), με κάκωση στο αριστερό χέρι, αλλά και με τραυματισμό στη φίστουλα στο δεξί (καθώς πρόκειται για αιμοκαθαριζόμενο άτομο με νεφροπάθεια). Το αμάξι χτύπησε και άλλο διαδηλωτή, αλλά χωρίς βαριά τραύματα και δεν σταμάτησε καθόλου μετά την πρόσκρουση.

Το συμβάν έγινε στην οδό Ακαδημίας μεταξύ των οδών Ομήρου και Λυκαβηττού. Οπότε, αναζητείται είτε φωτογραφικό ή καλύτερα οπτικοακουστικό υλικό είτε η πινακίδα, προκειμένου να εντοπιστεί το συγκεκριμένο όχημα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ