Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός 72-74: Θρύλος στο Κάουνας, εκεί που θα το ΣΗΚΩΣΕΙ!

Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός 72-74: Θρύλος στο Κάουνας, εκεί που θα το ΣΗΚΩΣΕΙ!

Με έναν ασύλληπτο Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός νίκησε τη Ζαλγκίρις με 74-72 και «άλωσε» το Κάουνας, εκεί που θα γίνει το φετινό Final 4 και θα ψάξει το 4ο ευρωπαϊκό του.

Ο Ολυμπιακός τα έδωσε όλα στο Κάουνας απέναντι στη Ζαλγκίρις και με τον MVP Σάσα Βεζένκοφ να κάνει μυθική εμφάνιση και να πετυχαίνει το καλάθι του αγώνα, 6″ πριν το τέλος, πήρε τη νίκη με 74-72, στο γήπεδο που σε περίπου δύο μήνες από τώρα θα διοργανωθεί το φετινό Final 4. Συνεχίζουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας οι Πειραιώτες.

Σε ένα πολύ σκληρό ματς, με τη Ζαλγκίρις να «καίγεται» για τη νίκη μιας και κυνηγάει την είσοδο στην οκτάδα, οι «ερυθρόλευκοι» αν και απώλεσαν διαφορά 14 πόντων και καρδιοχτύπησαν στο φινάλε, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη χάρη στο καλάθι του τρομερού Σάσα Βεζένκοφ, που τελείωσε το ματς με 25 πόντους (9/9 δίποντα, 2/7 τρίποντα) και 8 ριμπάουντ. Εξαιρετικός και ο ΜακΚίσικ με 18 πόντους.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: To Carlito’s Way του Μίτσελ (vids)

Με τη συνηθισμένη του υψηλή απόδοση ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το ματς, με τον Βεζένκοφ να παίρνει από νωρίς τα ηνία στην επίθεση και να δίνει το προβάδισμα στους Πειραιώτες με 5-9. Οι Λιθουανοί ωστόσο αντέδρασαν και με όπλο τους το μακρινό σουτ αλλά και το επιθετικό ριμπάουντ πήραν το προβάδισμα (10-9) και στη συνέχεια 13-10 με τρίποντο του Ουλάνοβας. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με 5 σερί πόντους του Βεζένκοφ αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλείσουν μπροστά την πρώτη περίοδο, με τον Ντίμσα να ευστοχεί για τρεις στο φινάλε του χρόνου για το 17-15.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το πρόβλημα στα ριμπάουντ έκανε και πάλι την εμφάνισή του για τον Ολυμπιακό, με τους Λιθουανούς να «χτυπούν» συνεχώς κάτω από το καλάθι των «ερυθρόλευκων» αλλά και πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. και να βρίσκονται στο +5 (22-17) και λίγο αργότερα με τρίποντο του Πολονάρα στο +6 (29-23). Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί για να περάσει ξανά μπροστά, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ, μέχρι την… εμφάνιση του Σακίλ ΜακΚίσικ που σε εκείνο το σημείο πήρε πάνω του την επίθεση του Ολυμπιακού και με 8 προσωπικούς πόντους έφερε την ομάδα του Μπαρτζώκα στο +6 στο τέλος του ημιχρόνου (34-40).

Οι Λιθουανοί ξεκίνησαν δυνατά το δεύτερο μέρος και με ένα σερί 6-0 ισοφάρισαν, για να απαντήσει ο Βεζένκοφ και με με οκτώ σερί προσωπικούς πόντους να φέρει τον Ολυμπιακό ξανά σε απόσταση ασφαλείας. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν και με 14 (45-59) με ένα τρίποντο του Παπανικολάου, δείχνοντας να έχουν πιάσει τα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσής τους και πως το υπόλοιπο του ματς θα ήταν τυπική διαδικασία. Η περίοδος τελείωσε με τον Ολυμπιακό στο +12 (49-61) και τον Βεζένκοφ να έχει φτάσει ήδη τους 21 πόντους.

Η Ζαλγκίρις ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και στο τέταρτο δεκάλεπτο έκανε εκ νέου προσπάθεια για να ξαναμπεί στο ματς και το κατάφερε. Οι γηπεδούχοι μείωσαν αρχικά στους 8 (59-67 στο 34′) και κάπου εκεί το ματς έγινε ροντέο. Δύο σερί τρίποντα έφεραν τους Λιθουανούς σε απόσταση βολής (65-67), ενώ ο Σμιτς λίγο αργότερα έβαλε μεγάλο τρίποντο για το 72-70. Ο ΜακΚίσικ κέρδισε 3 βολές, ευστόχησε όμως στις 2 για την ισοφάριση, ο Ολυμπιακός έβγαλε σπουδαία άμυνα με τον Λαρεντζάκη και είχε στη διάθεσή του 29″ για να πάρει τη νίκη. Η μπάλα γύρισε, έφτασε στον Βεζένκοφ, που έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι και σκόραρε για το 72-74 που έδωσε το «διπλό» στους Πειραιώτες και την 21η νίκη τους φέτος.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 34-40, 49-61, 72-74

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ