ΕΥΠ: Το ζευγάρι των Ρώσων κατασκόπων στην Σλοβενία και η «Μαρία Τσάλλα» στο Παγκράτι

ΕΥΠ: Το ζευγάρι των Ρώσων κατασκόπων στην Σλοβενία και η «Μαρία Τσάλλα» στο Παγκράτι

Πώς αποκαλύφθηκε η ταυτότητα της «Μαρίας Τσάλλα» στη Σλοβενία

Τον κύκλο επαφών που είχε αναπτύξει η Ρωσίδα κατάσκοπος που ήταν γνωστή στην περιοχή του Παγκρατίου ως «Μαρία Τσάλλα» αναζητούν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Τον Δεκέμβριο του 2022 στην Λουμπλιάνα ένα ζευγάρι Ρώσων κατασκόπων που εμφανιζόταν να έχει καταγωγή από την Αργεντινή και να εξειδικεύεται στις αγοραπωλησίες ακινήτων ξεσκεπάστηκε από τις τοπικές αρχές, με τα στοιχεια που εντοπίστηκαν στο σπίτι τους να αποκαλύπτουν και την δράση της «Μαρίας Τσαλλα» στο Παγκράτι.

Διαβάστε επίσης: O MVP, ο «πύργος», ο παράγοντας «Χ» και ο… Μπέικον (vids)

Η αποκάλυψη
Όπως αποκαλύπτει το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής, ανάμεσα στα ονόματα που βρέθηκαν ήταν και αυτό της 35χρονης από την Ρωσία και δεν μπορεί να θεωρείται σύμπτωση ότι έφυγε από την Ελλάδα λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας της στην Σλοβενία.

Ταυτόχρονα αποκαλύφθηκε και το πραγματικό όνομα του συζύγου της που βρισκόταν στην Βραζιλία, με την σύντροφό του στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να αναρτά την φωτογραφία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς είχες εξαφανιστεί ξαφνικά χωρίς να γνωρίζει που βρίσκεται.

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες από την πλευρά τους προσπαθούν να διαπιστώσουν με ποιους είχε αναπτύξει κύκλο επαφών η 35χρονη Ρωσίδα που φαίνεται να μιλούσε άπταιστα πολλές γλώσσες.

Τα ταξίδια

Τα ταξίδια που πραγματοποιούσε στο εξωτερικό επίσης μπαίνουν στο μικροσκόπιο ώστε να εξακριβωθεί η δράση της.

Η κατάσκοπος από την Ρωσία είχε εγγραφεί στο δημοτολόγιο του Δήμου Αλιβεριου με στοιχεία βρέφους που είχε φύγει από την ζωή και με στόχο να περνά όσο το δυνατόν απαρατήρητη είχε φροντίσει να χτίσει το προφίλ ενός καθημερινού ανθρώπου που διατηρούσε ένα απλό κατάστημα με πλεκτά στο Παγκράτι και είχε ως χόμπι την φωτογραφία. Το προκάλυμμα για να σβήνει τα ίχνη της.

Στην Ελλάδα η 35χρονη Ρωσίδα κατάσκοπος διατηρούσε στενή φιλική σχέση με ακαδημαϊκό, ο οποίος φαίνεται πάντως πως δεν γνωρίζει τίποτα για την πραγματική της ταυτότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ