Βλαντιμιρ Πούτιν: Η απάντηση του στο ένταλμα του διεθνούς δικαστηρίου

Βλαντιμιρ Πούτιν: Η απάντηση του στο ένταλμα του διεθνούς δικαστηρίου

Ο Βλαντιμιρ Πούτιν έκανε μία αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ουκρανία απαντώντας στο ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ως ηγέτης, ο Βλαντιμιρ Πούτιν είναι συνηθισμένος να απαντάει με τις πράξεις του και όχι μόνο με λόγια. Μία μέρα, λοιπόν, μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης εναντίον του για εγκλήματα πολέμου, εκείνος αποφάσισε να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε περιοχές κατεχόμενες από τα ρωσικά στρατεύματα.

Η επίσκεψη αυτή καλύφθηκε από την κρατική τηλεόραση, η οποία έδειξε πλάνα από την ξενάγηση του Πούτιν στην Μαριούπολη το βράδυ του Σαββάτου. Οι κάμερες τον έδειξαν ακόμη να συναντά κατοίκους και να ενημερώνεται για τις εργασίες ανοικοδόμησης από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Μαράτ Χουσνούλιν.

Διαβάστε επίσης: Στον Βόλο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Το διττό μήνυμα της επίσκεψης του Πούτιν στην Μαριούπολη

Η πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο ως συνώνυμο της καταστροφής, καθώς μεγάλο μέρος της μετατράπηκε σε ερείπια κατά τους πρώτους μήνες του πολέμου, πέφτοντας τελικά στις ρωσικές δυνάμεις τον Μάιο.

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό ενός θεάτρου όπου κατέφυγαν οικογένειες με παιδιά. Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία και την Ευρώπη (ΟΑΣΕ) δήλωσε ότι ο πρώιμος βομβαρδισμός από τη Ρωσία ενός μαιευτηρίου εκεί ήταν έγκλημα πολέμου. Η Μόσχα το αρνήθηκε αυτό και έχει δηλώσει από την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους ότι δεν στοχεύει αμάχους.

Η επίσκεψη του Πούτιν είχε τον αέρα μιας χειρονομίας πρόκλησης μετά την έκδοση την Παρασκευή εντάλματος σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το οποίο τον κατηγορεί για το έγκλημα πολέμου της απέλασης εκατοντάδων παιδιών από την Ουκρανία. Ο ίδιος δεν σχολίασε δημοσίως την κίνηση αυτή, αλλά ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι είναι νομικά «άκυρη» και ότι η Ρωσία θεωρεί τα ίδια τα ερωτήματα που έθεσε το ΔΠΔ «εξωφρενικά και απαράδεκτα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ