Βρετανία: «Βιομηχανία» πρακτόρων στην υπηρεσία αυταρχικών ηγετών και αδίστακτων εταιρειών

Βρετανία: «Βιομηχανία» πρακτόρων στην υπηρεσία αυταρχικών ηγετών και αδίστακτων εταιρειών

Στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα επειδή οι αμοιβές στις ένοπλες δυνάμεις είναι «αστείες»

Τη στιγμή που σε Ελλάδα και Ευρώπη γίνεται λόγος για δίκτυο πρακτόρων στην υπηρεσία του Κρεμλίνου, στη Βρετανία, πρώην κατάσκοποι της Scotland Yard, βετεράνοι πεζοναύτες, απόστρατοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί -η αφρόκρεμα της βρετανικής άμυνας- προσλαμβάνονται από πανίσχυρες εταιρείες πληροφοριών που παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες σε αυταρχικά κράτη, επιχειρήσεις και φορείς που συνδέονται και με τη Ρωσία του Πούτιν.

Αυτό συμπεραίνει έρευνα των «The Sunday Times» και του «Bureau of Investigative Journalism» αποκαλύπτοντας ένα όργιο αναθέσεων από εταιρείες πληροφοριών σε έμπειρους πρώην πράκτορες, για να παρακολουθούν και να συγκεντρώνουν στοιχεία, με βρώμικα μέσα, προκειμένου να βοηθήσουν τους πελάτες τους να κερδίσουν δικαστικές μάχες πολλών εκατομμυρίων λιρών.

Τα παραπάνω πρώην στελέχη των βρετανικών αρχών τα πλησιάζουν εταιρείες, σαν την διαβόητη Diligence International LLC, η οποία -σύμφωνα με τη βρετανική έρευνα- παρέχει υπηρεσίες (πχ πληροφορίες) σε πελάτες, όπως αυταρχικά κράτη, ολιγάρχες και επιχειρήσεις μαμούθ.

Στη συνέχεια, οι άριστα εκπαιδευμένοι πρώην υπάλληλοι του Στρατού ή των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας, δουλεύουν με παράνομα μέσα, χρεώνοντας τους πελάτες τους με πάνω από 800 λίρες την ώρα!

Σύμφωνα με την έρευνα, αυτοί οι ανεξέλεγκτοι ιδιωτικοί -πλέον- πράκτορες κατασκοπεύουν και ακολουθούν τους αντιπάλους, τοποθετούν κρυφούς πομπούς σε αυτοκίνητα, κάνουν ψεύτικες συνεντεύξεις για δουλειά, χακάρουν emails, κλέβουν ιδιωτικά έγγραφα από κάδους, ενώ παρουσιάζονται δημοσίως ως μέλη της οικογένειας του στόχου και πληρώνουν μάρτυρες που καταθέτουν σε δικαστήρια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ