Τέμπη: Αποκάλυψη – Το πρόστιμο 1,3 εκατομ. που έγινε… αποζημίωση 2,7 εκατομ. στην «Κοινοπραξία Τομή Α.Β.Ε.Τ.Ε – Alstom»

Τέμπη: Αποκάλυψη – Το πρόστιμο 1,3 εκατομ. που έγινε… αποζημίωση 2,7 εκατομ. στην «Κοινοπραξία Τομή Α.Β.Ε.Τ.Ε – Alstom»

Τι δείχνουν έγγραφα ντοκουμέντα.

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως μετά την τραγωδία στα Τέμπη για τα προβλήματα και τις παραλείψεις σε ολόκληρο το δίκτυο των σιδηρόδρομων και με ενέργειες που προκαλούν εντύπωση όπως πρόστιμο στην εταιρεία που θα εγκαθιστούσε το σύστημα τηλεδιοίκησης να μετατρέπεται σε αποζημίωση.

Συγκεκριμένα είχε επιβληθεί 1.300.000 ευρώ πρόστιμο από το υπουργείο Μεταφορών υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή στην α «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε – ALSTOM TRANSPORT S.A» για ένα σύστημα τηλεδιοικήσης το οποίο ήταν να εγκατασταθεί αλλά τελικά από λάθη και υπαιτιότητα της εταιρείας δεν τοποθετήθηκε ποτέ.

Η εταιρεία παρότι είχε κάνει λάθη σε 70 σημεία του δικτύου με μη πιστοποιημένο σύστημα ζήτησε αποζημιώσεις, τις οποίες και τελικά απέσπασε με υπουργική απόφαση του ίδιου του κυρίου Καραμανλή, συνολικού ύψους 2.767.782,93 ευρώ.

Τι αναφέρουν τα έγγραφα

Στις νέες αποκαλύψεις φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Νίκος Φιλιππίδης και το «LIVE NEWS» για το MEGA η εταιρεία είχε αρχίσει να κατασκευάζει το έργο για ένα σύστημα τηλεδιοίκησης από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Λάρισα και ένα άλλο από την Αθήνα μέχρι τη Λάρισα, ωστόσο στην πορεία διαπίστωσαν ότι τα δύο συστήματα δεν επικοινωνούσαν.

Έτσι το 2021 επιβλήθηκε πρόστιμο 1,3 εκ. ευρώ γιατί η μία από τις δύο εταιρείες της κοινοπραξίας τοποθετούσε διαφορετικό και μη πιστοποιημένο σύστημα σε αντίθεση με την άλλη, η οποία τοποθετούσε το πιστοποιημένο και το αποτέλεσμα είναι να μην επικοινωνούν μεταξύ τους τα δύο συστήματα.

Δηλαδή η εταιρεία ζήτησε αποζημίωση για τα λάθη που έκανε σε 70 σημεία του δικτύου και για τα οποία έφαγε πρόστιμο.

Όπως αποκαλύπτεται στο έγγραφο, το οποίο είναι απόφαση του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, οι επτά ενστάσεις έγιναν δεκτές, και κατέληξαν σε αποζημίωση 2.767.782,93 ευρώ.

«Και με τον συνυπολογισμό των γενικών εξόδων της ενιστάμενης αναδόχου κοινοπραξίας για το σύνολο των άνω εξεταζομένων χρονικών περιόδων από 01-02-2019 έως 31-03-2020, το συνολικό ποσό της αποζημίωσης ανέρχεται σε 2.767.782,93 ευρώ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ