Βαριές κατηγορίες στους συλληφθέντες που φέρεται να κακοποιούσαν σεξουαλικά την 14χρονη

Βαριές κατηγορίες στους συλληφθέντες που φέρεται να κακοποιούσαν σεξουαλικά την 14χρονη

Στα ίχνη των τριών ανδρών βρέθηκαν οι αρχές ύστερα από καταγγελία που έκανε η κοινωνική λειτουργός του Ιδρύματος όπου φιλοξενείται η 14χρονη.

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν τρεις άνδρες οι οποίοι φέρονται να κακοποιούσαν σεξουαλικά μια 14χρονη μαθήτρια που φιλοξενείται σε Ίδρυμα Ανηλίκων.

Ο εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας άσκησε εναντίον των τριών συλληφθέντων, κατά περίπτωση, ποινική δίωξη για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία.

Μετά την άσκηση της δίωξης παραπέμφθηκαν σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν τις επόμενες μέρες και θα αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Στα ίχνη των τριών ανδρών βρέθηκαν οι αρχές ύστερα από καταγγελία που έκανε η κοινωνική λειτουργός του Ιδρύματος όπου φιλοξενείται η 14χρονη.

Μετά από συνεννόηση με την 16χρονη αδελφή της η οποία επίσης φιλοξενείται στη δομή του ιδρύματος ερευνήθηκε το κινητό της και έτσι κλείστηκε το ραντεβού – παγίδα με τον 29χρονο για την περιοχή της Αγίας Μαρίνας, εκεί όπου τελικά συνελήφθη από άνδρες της Αστυνομίας.

Η 14χρονη επέστρεψε στη δομή φιλοξενίας  τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε και πάλι, ενώ έως αυτή την ώρα είναι άγνωστο που βρίσκεται. Οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σημειώνεται  ότι στο παρελθόν είχαν εκδοθεί αρκετές ανακοινώσεις από το “Χαμόγελο του Παιδιού” για να εντοπιστούν τα ίχνη της, καθώς έφευγε συνεχώς από το ίδρυμα και επέστρεφε μετά από μικρά χρονικά διαστήματα.

Ο ρόλος ενός 29xρονου

Συλλέγοντας πληροφορίες για την 14χρονη από άλλα κορίτσια που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, η κοινωνική λειτουργός διαπίστωσε ότι η 14χρονη διατηρούσε επαφές με έναν 29χρονο άνδρα.

Η ανήλικη αποκάλυψε στην κοινωνική λειτουργό ότι βρέθηκε σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας με τρεις άνδρες, με έναν εκ των οποίων μάλιστα βρέθηκε κλεισμένη για ώρες σε δωμάτιο.

Αν και προσπάθησε να την πείσει να επιστρέψει στο ίδρυμα φιλοξενίας, η 14χρονη δήλωσε ότι δεν θα το κάνει.

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού

Σε ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει: «Με μεγάλη ανησυχία ενημερωθήκαμε σήμερα 21/03/2023 από τα ΜΜΕ για την είδηση αναφορικά με ένα 14χρονο κορίτσι από ίδρυμα στην Αθήνα, που έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα, με δημοσιογραφικά site και δημοσιογραφικές πληροφορίες, το κορίτσι είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν πολλές φυγές και είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του έχοντας ενεργοποιηθεί και το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης, Missing Alert Hellas, ενώ αναφορικά με το παιδί και την οικογένεια είχαν ενημερωθεί και οι Αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Αυτή η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά αποτελεί σαφές σημάδι ότι είχε ανάγκη από φροντίδα και προσοχή. Το γεγονός ότι ομάδα ατόμων φέρεται να είχε σεξουαλικές σχέσεις μαζί της είναι βαθιά ανησυχητικό και υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για δράση για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους των κυκλωμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης και άλλων ανησυχητικών μορφών εκμετάλλευσης.

Είναι ενθαρρυντικό ότι η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίθηκε γρήγορα στην κατάσταση και κατάφερε να συλλάβει τους υπεύθυνους. Ωστόσο, η υπόθεση αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για μεγαλύτερη επαγρύπνηση και υποστήριξη των παιδιών που θα έπρεπε να βρίσκονται υπό φροντίδα και είναι εκτεθειμένα σε πολλαπλούς κινδύνους.

Ας θυμηθούμε ότι, μέσα στο 2022 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις Εξαφανίσεις 116000 ένα παιδί στην Ελλάδα, ανά περίπου 2 ημέρες εξαφανίζεται. Κι ένα παιδί να αγνοείται, είναι πολύ. Κάθε Παιδί που Εξαφανίζεται, είναι ένα παιδί σε κίνδυνο. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ηρεμίας και εφησυχασμού μέχρι να βρεθεί το παιδί. Η συγκεκριμένη ιστορία τονίζει τη σπουδαιότητα της άμεσης αντίδρασης σε περίπτωση που εξαφανιστεί ένα παιδί, ανεξάρτητα από την ηλικία του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ